Življenju moramo dovoliti

Življenju moramo dovoliti, da teče skozi nas, in dopustimo, naj se spontano izrazi.

Ne dovolite, da bi vas potrle majhne življenjske skrbi, niti velike ter s tem povzročile izgubo vaše vitalnosti. Uveljavite v sebi moč življenja, izrazite jo v vsaki misli, vsakem dejanju, in kmalu boste poživljeni prekipevali od vitalnosti in energije.

Dodajte malo življenja v svoje delo – v svoja zadovoljstva – v sebe samega. Prenehajte delati stvari le na pol in začnite se zanimati za to, kar delate, govorite in mislite. Presenetljivo, koliko zadovoljstva lahko najdemo v povsem vsakdanjih stvareh, če se le prebudimo.

Vse naokrog nas je toliko zanimivih stvari – zanimivih dogodkov, ki so prisotni v vsakem trenutku –, pa vendar se jih ne bomo zavedali, dokler ne uveljavimo svoje življenjske sile in ne začnemo resnično živeti namesto zgolj biti.

Noben moški ali ženska se ne smeta lotiti nobene stvari drugače, kot da posredujeta življenje pri vsakdanjih opravilih – dejanjih – mislih. Kar potrebuje svet, so živi moški in ženske. Le zazrite se v oči ljudi, ki jih srečate, in poglejte, kako malo jih je resnično živih. Večini primanjkuje izražanje zavestnega življenja, ki razlikuje med tistimi ljudmi, ki živijo, in onimi, ki zgolj so.

William Walker Atkinson
VIBRACIJE MISLI – ZAKON PRIVLAČNOSTI V SVETU MISLI


Življenju moramo dovoliti

Življenju moramo dovoliti, da teče skozi nas, in dopustimo, naj se spontano izrazi.


Misli o življenju

“Ne pozabite, da se je treba bati le strahu in – no, ne bojte se niti strahu, saj je v najboljšem primeru strahopeten človek, ki bo kandidiral, če boste pokazali pogumno fronto.”

– William W. Atkinson, Vibriranje misli

»Skrivnost uspeha je, da se vedno poskušate izboljšati, ne glede na to, kje ste in kakšen je vaš položaj. Naučite se vsega, kar se lahko. Ne vidite, kako malo lahko storite, koliko pa lahko. « –

“To, kar je resnični človek, je Božanska iskra, ki jo oddaja sveti plamen.”
– William Walker Atkinson, serija lekcij iz raja joge

“Palčki pogosto lahko opravljajo delo velikanov, ko jih preoblikuje skoraj čarobna moč velike duševne koncentracije.” – Theron Q. Dumont, Moč koncentracije

“Dovolite vsakemu človeku, da razmišlja v skladu s svojo lučjo.” – Yogi Ramacharaka / William Walker Atkinson