V porastu duhovnosti, ki jo opažam in srečujem v vsakdanjem življenju, sem kljub želji po razumevanju želela ostati trdno na tleh. Smisel mojega življenja se je prebudil v zavedanju,
da je življenje izjemno darilo, ki se je zame začelo 18. 12. 1971 – z ljudmi, ki morajo biti del mojega življenja ali tistimi, ki jih hote ali nehote srečujem na poti svojega življenja.

Življenje je potovanje, ki ga vsak dan nadgradim, spremenim in izpopolnim. In vse to želim početi do svojega zadnjega trenutka.

Izpolnjuje me osebna rast, duhovni pogledi in visoka etična načela.

Vi ste dragocena oseba, zato –  💖 💑 💖 bodite zdravi, srečni in
tudi previdni, komu zaupate na poti svoje osebne rasti.


V porastu duhovnosti

Duhovnosti je iz dneva v dan več

Danes je v porastu veliko literature, knjig za osebno in duhovno rast, pogovornih oddaj, izobraževalnih tečajev, duhovnih voditeljev, vse tja do ljudi, ki vidijo prejšnja življenja in vedo, kaj te čaka v prihodnosti. Veliko je ljudi, ki širijo dobro vero, v upanju, da v ljudeh prebudijo smisel življenja, razumevanje stisk in njihovih tragedij. Med mnogimi so žal tudi tisti, ki jim je cilj le zaslužek.

Sem ena tistih, ki poslušam samo svoj notranji glas in mu tudi sledim. Moji občutki so popolni in odkar se predajam svojim lastnim intuicijam ne sledim sistemom, ki ponujajo izobraževanje na duhovnosti.

Obiskala sem zelo malo duhovnih predavanj, seminarjev, in če se dobro spomnim, je bilo to le predavanje dr. Sanje Rozman, ki je zame izjemna ženska in zdravnica.

Izkušnja avtorja ni vedno tudi zate najboljša

Daleč nazaj sem začela prebirati knjige, ki so govorile o osebni rasti in zdravljenju. Vsak knjiga nosi sporočila avtorjev in njihovi pogledov. Iskala sem odgovore, ki jih takrat nisem našla v uradni medicini.

Nastja Klevže - v porastu duhovnosti
V porastu duhovnosti – izbirati najboljše

Po želji, da ozdravim, sem nekoč dobesedno vzela avtorjev zapis za svoj, sledila njegovim spoznanjem. Želela sem, da tudi jaz pozdravim svojo bolezen, kot je to storil in uspel avtor.
Vendar, sem si v tistem obdobju, kjer sem se znašla, naredila več slabega kot dobrega.

Vsi ljudje želimo biti zdravi. Vsi želimo biti srečni. Vsi želimo imeti dobre prijatelje, najboljše starše, sijajne partnerje, družino z otroki. Želimo imeti hišo, počitnice, dobro izobrazbo itd.

Ker te stvari v življenju vendar ne gredo tako lahko, smo ljudje obupani, razočarani, potrti. Znajdemo se v krogu, ki gre iz težave v težavo. Iz težave v alkohol in depresijo. Iz stresa v bolezen. Iz bolezni v smrt.

Težave lahko postanejo prehude

Na dnu svojih težav lahko ljudje celo začnejo segati po različnih substancah ali pa iskati rešitve v množični poplavi vedeževalcev, ali oseb, ki so duhovni učitelji. Vsak bolni človek, razočaran, depresiven ali človek v stiski je lahko tudi plen za duhovnost. Človek v stiski je pripravljen odšteti veliko denarja, zato da se reši svoje bolečine. In tukaj je past, v katero se lahko ujamejo žrtve.

Duhovnost je prosces spreminjanja

Zame duhovnost ne more biti sistem, kjer se nekaj od nekoga naučim. Duhovna rast je proces dela na sebi. Vsak dan. Brez izjeme.

Nastja Klevže - zaupajte vase- na poti osebne rasti
Izberite najboljše terapevte
zase

Ker boleham za težko neozdravljivo boleznijo, tudi sama velikokrat padem v “kremplje” ljudi, ki mi želijo vsekakor najbolje, ampak brez tega, da jih sama sploh prosim za pomoč.

Sama ne označujem ljudi z negativnimi. Nikoli nikomur ne očitam, da je kriv za svojo bolezen. Iz okolice sem sama večkrat prejela takšne misli posameznih ljudi. Ljudi, ki se čutijo, da so na poti osebne rasti zelo visoko. Najbolj žalostno je, ko v njihovih sporočilih spoznam sistem ali avtorja, po katerem posameznik deluje.

Vsaka pomoč zate ni prava pomoč

Sprva so me takšni ljudje spravili tudi do solz. Včasih sem se ob njihovih nasvetih počutila napadeno, ponižano, kot da sem naredila v življenju, kaj slabega. Če ne v tem pa v prejšnjem življenju.

Danes njihova mnenja sprejemam drugače. Le zahvalim se jim in odgovorim: “Ko boš prestal moje izkušnje, ko bo š z njimi živel vsak dan in boš še vedno tako optimistični, kot sem sama, boš mi lahko svetoval.”

Veste, v kakšnem šoku so potem ti ljudje? Pa ne zato, ker sem nesramna, ampak zato, ker se tako težkih izkušenj ne da pridobiti iz knjig in sistemov. Zato tudi sama ne modrujem, ne pametujem in kadar nisem vprašana, ne delim nasvetov.

V porastu duhovnosti

Vodi me razumevanje lastnih izkušenj

Vse, kar sem doživela, je bila moja lastna izkušnja. In skozi vsako izkušnjo sem iskala resnico in spoznanje z razlogom, da dojamem smisel svojega življenja.

Življenjske izkušnje so lahko zelo težke

Nekoč sem napisala članek “Nikoli ne bom mama.” Kot deklici bi me zlomilo spoznanje, da me čaka v življenju izkušnja in spoznanje, da ne bom rodila lastnih otrok.

Omenjena izkušnja je tudi dovolj huda, da marsikateri ženski zlomi sanje.
Dokler ti hrepeniš po plodu, ki bo rastel iz ljubezni v tvojem telesu in bo tvoje življenje, nekdo, za kogar boš živel in bi zanj umrl, ti okolica hladno ogovarja, saj lahko posvojiš otroka. Ti pa hrepeniš po izkušnji nosečnosti, poroda, materinstva.

V težkih časih potrebujemo podporo

Življenje vzame sanje. Zboliš. Se ločiš. Izgubiš ljubljene osebe. Ostaneš brez prihodkov itd. To so te težke situacije, ki nekoga zlomijo, da si ne zmore več sam pomagat. Zato ljudje v obupu naredijo marsikaj in na žalost postanejo pravi plen za tako tržno nišo duhovnosti.

Drugi iščemo rešitve v sebi, zato da življenje obdrži smisel.
Da se zavedamo, da smo kljub vsemu oseba, ki si zasluži svoj prostor sreče in miru in kljub zlomom lahko znova zaživimo v drugih – v novih sanjah. Nikoli željenih, vendar tvojih.

Zase vedno izberite najboljše

Kako veš, kaj je zate najboljše? Kdo je človeki, ki ti bo v pomoč in te ne bo le izkoristil?

Odgovor je zelo preprost. Ni cena tista, ki določi, kdo je zares dober. Ko izbiraš, poslušaj svoj notranji glas, svojo intuicijo.
Kaj pričakuješ od določenega seminarja? Kaj želiš spremeniti, doseči?

Saj le tako ne boš nasedel takim ljudem in izkušnjam, ki jih v življenju ne potrebujetš.


V življenju si lahko pomagaš sam tako, da preberiš tudi pozitivne misli.

<a href="https://pozitivnemisli.com">Pozitivne Misli</a>

Pozitivne Misli

stran za spodbujanje dela na sebi – osebna rast

Zadnja posodobitev 01/02/2024