Psi pridejo v naše življenje z razlogom. Psi bodo z nami preživeli nekaj let življenja. Z njimi si bomo hote ali nehote delili naša najbolj globlja čustva. In tudi, če se tega ne zavedamo, bo tako.

“Najdejo” nas vedno psi, ki jih potrebujemo. K nam pridejo z razlogom, da nam pomagajo čez težke čase, ali pa v nas zapolnijo praznino. 

Psi pridejo z razlogom

Psi pridejo z razlogom - Najdejo nas vedno psi, ki jih potrebujemo
Moja Brina – srčna pudljica – Psi pridejo z razlogom

Moje življenjsko načelo temelji na spoznanju, da sta mi psa popolnoma spremenila življenje, saj sta prišla k meni v najtežjem obdobju mojega življenja.

Seveda, tudi, če bi bila moja zgodba popolnoma drugačna, bi imela psa. Ampak vem, da bi takrat to bil drug pes. Z drugačnim značajem in bi k meni prišel z drugim namenom.


Do koder sežejo moji spomini v otroštvo, so prav najlepše spomini obogatili naši družinski psi. Vsak zase. Hvaležna sem vsem ljubljenčkom, ki sem jih imela in tudi, če več niso z menoj, imam nanje tako lepe spomine in pogosto mislim nanje.

Vesolje mi je izpolnilo največjo željo

Spomnim se, da sem nekoč imela močno željo, da bi imela dva psa. A, to se ni zgodilo. Nihče ni ugodil moji mladostni želji.

Danes vem, da takrat ni bil pravi čas, da mi dva psa nista bila namenjena. Ampak, ker vesolje res izpolni vse naše želje, če so dovolj odločne in močne, se je zgodilo to prav v času in obdobju, ko je bilo to zame najboljše.

Zgodilo se je takrat, ko sem to najmanj pričakovala, ko sem živela življenje polno stresov in težkih preizkušenj. Takrat, ko sem dobila težko diagnozo, ko sem izvedela, da zaradi bolezni ne morem imeti otrok, ko sem izvedela, da bolezen ni ozdravljiva. Takrat, ko sem se soočala s temi težkimi stvarmi, mi je poginila še moja ljubljena psička Eri.

Psi pridejo z razlogomn - Nastja Klevže
Eri, moja ljubljena psička

Eri je bila psička s čudovitim značajem. Lahko bi rekla – značajem podobnim mojemu. Izpopolnjevala me je in jaz sem osrečevala njo. K nam je prišla, da smo jo rešili pred usodo smrti in kot da se je tega zavedala, je bila večno hvaležna psička. Skupaj sva prehodili kilometrske poti. Z njo sva si delili 16 let lepega življenja. Zato je njen odhod zame med vsemi težkimi izkušnjami bil daleč najtežji.

Jokala sem kot dež. Pogrešala sem jo. Potrebovala sem jo. Želela sem si dotikakti njenih tačk, jo božati … Gledala sem slike in se spominjala, kako je izpopolnjevala moje življenje. Nastalo je obdobje, ki je zaradi žalosti slabo vplivalo name in posledično na bolezen.

V največji bolečini sem si priznala, da ne znam živeti brez psa. Da ne zmorem in da želim Eri ljubiti naprej v drugem psu.

Najde me Dino

Pa je prišel. Dino. Ta pes je moj mirni svet obrnil na glavo. Bil je popolnoma drugačen, kar sem občutila že ob prvem najinem srečanju. Spomnim se, ko mi ga je vzreditelj podal v naročje. Pes je znorel. Od sreče. Komaj sem ga obdržala v rokah, saj se mu je v mojem naročju dobesedno mešalo. Bil je živahen. Poln energije. Hotel me je ljubčkati, hotel me je pojesti 🤗

V tistem šoku sem vprašala: “Gospod, kaj ta pes je malo nor?” In vzreditelj mi je odgovoril: “Ne, ni. On vas je takoj vzljubil.”

Psi pridejo z razlogom pes moj terapevt
Moj Dino – pes terapevt

Psi pridejo z razlogom in ostanejo z razlogom

Tako se je začelo najino skupno potovanje. Zelo sem si želela, da bi jaz bila njegova glavna ljubezen. Kar malo stiske sem občutila tiste dneve, da si slučajno v družini ne bi izbral koga drugega za svojega. Vendar, danes, ko se ozrem nazaj, vidim, da je ta strah bil odveč. Jaz sem bila Dinova in on je bil moj – TAKOJ. To je bilo zapisano v zvezdah. To je bila vez, ki je nihče ni mogel premagati.

Če sem bila vajena mirne psičke, sem spoznavala, da Dino ni le hišni ljubljenček za cartanje, ampak da je on tukaj, da spreminja mojo žalost, mojo bolečino, moje razočaranje. Počasi je s svojo neutrudno energijo, moje strahove spreminjal v moč in še večjo željo po življenju. Vračal mi je energijo, ki mi jo je pila bolezen. Vračal mi je željo, da se prebudim od tam, kjer sem se izgubila.

Nova spoznanja

Dojela sem, da ima moj pes poleg velike ljubezni tudi nenavadno zdravilno moč. Videla sem, da name deluje zdravilno in da je Dino v bistvu močni terapevt. V tem času sem prvič za svojo neozdravljivo bolezen našla zdravilo.

Moji žalostni dnevi so se spreminjali v bolj aktivne. Bil je “težak” pes, ki je nenehno želel hoditi.

Iz pasivnega življenja sem se počasi prebujala v novo aktivno življenje. Vse do tja, kjer smo danes, ko so sprehodi naša redna terapija.

Psi pridejo z razlogom - misli in zapisi o psih
Bil mi je namenjen – in našel me je – Pes moj terapevt

Spomnim se trenutka, ko me je kašelj tako utrudil, da preprosto nisem imela več moči. Takrat sem v joku z vso močjo udarila po kuhinjskem pultu in zajokala:”Ne morem več …”
Dino, ki je zrl s svojimi očmi vame, je poskočil in zalajal, kot bi mi rekel “Poberi se.”
Toliko nežnosti in ljubezni je šlo skozi moje bolno telo … Toliko njegove ljubezni je pomirjalo moja čustva, mojo bolezen … Objela sem ga in vedela sem eno – Ni res, da ne zmorem več. … Želim si še dolgo, še dolgo živeti.

Vesolje ali Dino mi izpolni željo

Nekega dne se je zgodilo, da se je Dino sparil s pudljico mojega brata. Čisto nepričakovano. Potem so prišli majhni kužki. Najmanjšo psičko so psi, ko so zrasli izločili. Začasno je prišla k Dinu. Prišla je in tudi ostala.

Brina – moja srčica

Tako se nam uresničijo želje. Pridejo, ko je najboljši čas, ko je pravi čas. Zato ostanite strpni. Vesolje že ve, kdaj bo najboljši čas za uresničitev želja.

Danes sem lastnica dveh psov, ki sta prinesla veliko energije in sta spremenila moje življenje. Sta psa terapevta in zavedam se, da mi veliko pomagata pri dobrem vzdrževanju bolezni.

Veliko časa preživim z njima, tako da bistveno manj namenjam pozornosti stvarem, ki so se zgodile. Tistim, ki jih nisem želela. Danes sem z njuno pomočj vesela in radostna. Živim polno življenje – po svojih močeh.

Vsako noč, ko zaspim, se zahvalim, da sta ta dva psa prišla v moje življenje. In ko božam njune glavice, si želim, da bi še dolgo skupaj potovali po gozdnih poteh. Da bi doživljali še veliko čudovitih trenutkov.

Ni lepšega pogleda od pogleda psa, ko ponosno gleda v svojega lastnika.
Nastja

Iščite v svojem psu najbolje. Podarjajte mu kakovostne skupne trenutke. Psi so v našem življenju, da nam pomagajo uresničiti naše božanske načrte, in da iz nas izvabijo najboljšo plat človeštva. V zameno nam nudijo toliko ljubezni, toliko trenutkov nežnosti v vsej svoji ponižnosti in predanosti za malo naše pozornosti.

Če želite lahko spremljate misli – Pes terapevt – zapisane na kartici. Povezavo do teh čudovitih misli najdete na tej povezavi – PES TERAPEVT.

Pudelj Eri - lepi misli
Vsak pes živi – dokler živi v naših mislih. Lepi spomini so večni.

Zadnja posodobitev 01/02/2024