Bodite odprti za vse lepe misli, ki vam pridejo naproti. Za vse lepe misli, ki jih slišite. Za tiste misli, ki so izrečene mimogrede, amapk takoj veste, da so namenjene vam. Bodite odprti za vse lepe misli, ki se pojavijo v vašem življenju.

Ko srce odprete za vse lepe misli

Ko človek začne živeti zavedno življenje, se izboljša njegova kakovost življenja. S časoma vedno bolj sledi pozitivnemu načinu življenja, ki ga ustvarja sam. Z zavednimi dejanji in pozitivnimi mislimi lahko premaguje stare že vkoreninjene vzorce, ki jih v življenju več ne potrebuje.

Vsak dan spremljajte in sledite mislim, ki bodo na poti vseh vaših sprememb kot lučke, ki samo opominjajo, da ste na pravi pot.

Nastja Klevže
avtor POZITIVNE MISLI

Pozitivna Misel je moj največji učitelj

Zavedam se, kako močne so misli. Tiste, ki jih izgovarjamo, in tiste, ki jih nezavedno premlevamo. Misli so seveda lahko pozitivne in negativne. Naše misli kažejo na življenje, ki ga živimo.

Nikakor se ne kritizirajmo, če opazimo, da smo se zalotili, da na vse gledamo črno in da v nekem trenutku sploh ne razmišljamo pozitivno. V takšnem trenutku, ki je najbolj dragocen, pomislimo, kako bomo spremenili svoj pogled na težavo. Kako bom sčasoma ali takoj ubrali novo pot razmišljanja.

Včasih bomo svoje misli lahko zlahka spremenili. In seveda, naše počutje se bo hitro izboljšalo. Včasih pa bodo naše okoliščine tako težke in zahtevne, da bodo zahtevale več odgovornosti in več dela na sebi. V tem trenutku je pomembno, da se zavedamo, da bomo uspeli, samo če ne odnehamo.

Ne prepustite se vrtincu slabih misli

Rešitev je vedno nekje na poti k nam. Vprašanje časa je, kdaj jo bomo uzrli. Vse do rešitev se odvija naše življenje.

Življenje ni vedno preprosto in nekatere življenjski položaji trajajo zelo dolgo. Med tem časom moramo preživeti. Ljudje se razlikujemo samo po tem, kako ta čas preživljamo.

Vdajanje v različne odvisniške snovi ni rešitev. Vendar se mnogo ljudi nezavedno poda v to smer in si tako ustvarijo še težavnejše življenje.
Lahko pa se odločimo, da bomo življenje živeli po svojih najboljših močeh.

Šola osebne rasti

Stopati po poti osebne rasti je dolg proces, ki se nikoli ne konča in traja celo življenje. Kadarkoli sem uspešno živela s svojimi bremeni, je bilo to zaradi svoje osebne rasti. Osebna rast pa se vedno začne s spremembo ene – prve misli. Seveda pozitivne misli.

Ne mislite, da pri svojem spreminjanju potrebujete ogromno literature, tone misli. Ne, potrebujete preproste misli. Takšne, ki na vas dobro vplivajo. Ki v vas sprožijo dobro počutje in jim verjamete.

Včasih boste potrebovali pomoč drugih oseb. Ampak nikoli ne pozabite, da je vaše življenje ena sama velika “privat” šola, kjer ste vi, hkrati učitelj in učenec.

Vsaka izkušnja je darilo

Lastna izkušnja je največje darilo. Nikoli ne pride zastonj. Zanjo vedno plačamo nekaj davka. Kot so – solze, žalost, bolečine … Vendar nas tudi obogati z obrestmi :) – osebna rast, razumevanje. Kasneje sreča.

Razumevanje je ena največjih vrednot življenja. Zame je razumevanje največje darilo. Kajti, ko razumem nek položaj, ne potrebujem več krivca ne sodnika … Takrat več ni obtožb, ni težkih razmišljanj, ni več žalosti ne obupa. Razumevanje je tisto, ki spet ustvari mir v srcu.

Torej, razumevanje je nagrada, ki je moja za celo življenje.

Bodite odprti za lepe misli

Ko razumem moč vseh misli, jim dam priložnost, da se ustvarjajo. Da prihajajo. Da jih slišim. Da jih razumem in sprjmem.

Zavedno se vsak dan odpriram iz srca za nova spoznanja, ki vame stopajo z vsako lepo mislijo.

Nastja

Bodite odprti za vse lepe misli
Lepa misel te preseneti, ker se porodi takrat, ko jo najmanj pričakuješ

Izberi in preberi še kakšno lepo misel, članek za navdih in rasti v čudovitih mislih:

Če ti je ta čklanek bil všeč, ga deli

Zadnja posodobitev 01/02/2024