Pesem Prva ljubezen sem napisal, ko sem bil zaljubljen prvič v življenju. Takrat se mi je zdelo: brezkončno in v nedogled. Popolnoma siguren sem, da nikoli ne bom napisal knjigo o drugi ljubezni, ker druga ljubezen ne obstaja. Obstaja samo prva ljubezen in nobena več. Ko se človek zaljubi drugič, mora tisto prvo ljubezen izbrisati, kot da ni nikloli obstajala in da ta druga postane njegova prva ljubezen.

V ljubezni ni kakor v šoli: grem v drugi, tretji, sedmi razred… Tudi sedma ljubezen mora biti prva, če je ta prava. Vse ostale se brišejo. Jaz to posebaj govorim zaradi deklet v imenu nas moških. Ženske slabo poznajo nas moške. Mi smo nežni, občutljivi in pogosto žalostni, ko ugotovimo, da smo petiindvajseti v katerega ste se zaljubile. Velikokrat nas primerjate z nekom, ki je bil šestnajsti ali osmi.
Prenehajte šteti. Tudi petiindvajseta ljubezen mora biti prva, če je prava.

In ko se nekoč v pozni starosti srečamo v domu ostarelih in za novo leto ali ob katerem drugem prazniku skupaj zaplešemo valček ali tango, se zaljubimo eden v drugega 3861 krat. In tako naj bo to samo prva ljubezen in nobena več.

M.Antič
ljubezen-10

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 11/07/2019