JAMES VAN PRAAGH – POT DO NEBES

Vse duhovne zaklade imamo, ki so potrebni za polno, ustvarjalno in srečno življenje, prav ti ideali pa nam lahko pomagajo doseči tudi višjo stopnjo zavesti. Ko jih prebudimo, si nikoli več ne bomo ničesar želeli, ker je bog poosebljeno izobilje. V nebesih je neskončna zaloga ljubezni in bogastva, ki jih lahko prinesemo tudi na Zemljo.

Vsak dan nas blagoslavlja prisotnost duha v vsem, s čimer se srečamo. S tem mislim na notranjega duha, ki ves čas izpolnjuje vse potrebe in želje. Ves čas plavamo v nevidnem polju misli. Bog nam bo vedno dal tisto, za kar prosimo s svojimi mislimi.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki smo ga ustvarili v svoji notranjosti.

Obstajajo ključi, ki nam pomagajo dvigniti raven naših misli. Uporabljamo jih na poti do skritega zaklada – samega sebe. Naj postanejo sestavni del naših življenj, naučimo se jih uporabljati, da bomo s pomočjo njih lahko odprli skrinjo zakladov v nas samih.POT DO NEBES

POTRPLJENJE je redkost v današnjem svetu. Agresivnost in impulzivnost sta še posebej cenjeni v poslu, športu in zabavi. Vendar pa takrat, ko poskušamo prisiliti stvari k dogajanju, dejansko veslamo brez duhovnih vesel. To ne pomeni, da moramo postati apatični. Če imate potrpljenje, v resnici nadzirate svoje okolje. Sami določite, kdaj je pravi trenutek za delovanje in kdaj ne, da bi kar najbolje zajeli vse možnosti, ki so vam na voljo. Potrpljenje nas s pomočjo ohranjanja energije uči samokontrole. Ko se naučite biti bolj potrpežljivi, boste manjkrat pod stresom in življenje vas bo manj plašilo, vaše odločitve pa bodo bolj premišljene.

MODROST je to, da veste, da je v vas božja zavest in da so vam na voljo vsa ljubezen, svetloba in moč neskončnosti. Da bi bili modri, se morate popolnoma zavedati zakonov vesolja in živeti po teh zakonih. Modrost ni skrita v knjigah, ampak v življenjskih izkušnjah, ki jih naberete v mnogih življenjih. Ironično pa je, da modrejši kot ste, bolj se zavedate, kako malo v resnici veste.

POGUM: verjeti morate vase, v moč, ki je v vas. Z zaupanjem in vztrajnostjo lahko vsak od nas dobi pogum, da bo slišal svoj notranji glas in mu sledil. Kdor ima pogum, je pripravljen odpreti svoje srce drugim in se izpostaviti nepredvidljivim spremembam v življenju, ne glede na ovire.

RAVNOTEŽJE manjka danes mnogim ljudem v tem drvečem svetu. Za uravnoteženost svojega življenja moramo doseči harmonijo med svojim zemeljskim ali materialnim in duhovnim jazom. Kadar nam v katerem koli delu našega življenja manjka ravnotežja, običajno delujemo iz strahu namesto iz ljubezni.

RAZSODNOST je potrebna, če hočemo v vsaki stvari odkriti resnico. Ne ujemite se v misli in občutke splošne zavesti, ne kritizirajte brez poznavanja dejstev, temveč se vedno razsodno vprašajte, kaj se skriva za neko osebo ali situacijo, da boste na ta način lahko ugledali njuno duhovno resnico.

VERA je nekaj eteričnega in jo je težko prijeti. Vera je zavedanje, da nam je vse, kar si želimo in potrebujemo, vedno na voljo. Verovati pomeni verjeti v nevidno silo vesolja. Vera hodi z roko v roki z zaupanjem. Kadar verjamete vase in v boga, veste, da ste varni in ljubljeni in nikoli sami. Naučite se verovati in zaupati v luč svoje duše.

USTVARJALNOST je zmožnost oblikovanja idej, občutkov in izrazov, ki lahko spremenijo fizični svet. Je sestavni del božje svetlobe, iz katere smo vsi, in torej ne pripada le umetnikom. Vsi smo ustvarjalni in lahko uporabljamo to božansko energijo v vseh pogledih, da si olajšamo življenje. Če se pojavijo problemi v družini, službi, denarnih zadevah, lahko situacijo razrešimo s pomočjo iskrice ustvarjalnosti, ki nam je vsem prirojena.

RADOST in SMEH, pa tudi navdušenje in srečo izražamo, če živimo boga polno življenje. Duhovnost se ne enači z resnostjo, čeprav smo duhovno disciplinirani. Naše duhovno telo je lahko vedro, samo fizični svet je težek in nespremenljiv.

LJUBEZEN je najpomembnejša sestavina življenja. Združuje vse. Privlači vse, kar je dobro. S pomočjo ljubezni se bolje zavedamo in smo bolj dovzetni za potrebe človeštva. V vsakem človeku vidimo enost, skupnost in božjo iskro.

Na tej Zemlji je ljubezen najbližje nebesom. Ljubezen uprizarja boga. Ta božanska, tolažeča in zdravilna moč je temeljni kamen za vse nas na Zemlji.

Duhovna pot ni vedno gladka. Vendar po njej nikoli ne potujemo sami. Vaša prosvetljena družina in vodniki iz duhovnega sveta so vedno z vami, da vam nudijo zaupanje in vas vodijo.

Tukaj ste, da bi v vsem, kar počnete, izkazovali božjo ljubezen. Iščite resnico, tudi kadar vam mnogi poskušajo glavo in srce napolniti z neresnicami. Nikoli ne zanemarite svojih duhovnih idealov, ker to ovira vaš napredek. Nikoli ne pozabite, da ste za vedno božje dete.

Predvsem pa sledite svojemu srcu in bodite zvesti sami sebi. Zapomnite si, da ste odgovorni za to, da ste najboljši, kot le zmorete biti, zato ne zapirajte srca in razuma pred višjimi vidiki svojega bitja. Vi ste luč. Naj vas na vašem potovanju napolni duh.

Uporabite svoje duhovno zavedanje za to, da boste tolažili in vzpodbujali druge. Pokažite jim ključe do njihove lastne čudovite notranje luči.

S svojo svetlobo posvetite v vse kotičke sveta, da jo bodo lahko vsi videli. Ko boste to storili, bo vaše potovanje vredno truda. Nato se lahko vrnete v nebesa z zavestjo, da ste izpolnili svojo dolžnost, ker ste na Zemljo prinesli božjo energijo. Vedeli boste, da je zaradi vas, ene duše, svet zdaj boljši.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 27/05/2019