Bog nikoli ne zapusti svojih otrok, vendar pa so Njegovi načrti nedoumljivi; On gradi pot z našimi lastnimi koraki.

Bojevnik luči pleše s tovariši, vendar pa na nikogar ne prenaša odgovornosti svojih korakov.

Bojevnik luči ve: vsi se bojijo vseh. Ta strah se ponavadi kaže na dva načina: z agresivnostjo ali s podreditvijo, ki pa sta obraza istega problema.

Bojevnik luči veruje.
Ker veruje v čudeže, se čudeži začnejo dogajati. Ker je prepričan, da mu lahko lastno razmišljanje spremeni življenje, se mu življenje res začne spreminjati. Ker je neomajen, da bo našel ljubezen, ljubezen pride.

Le orodje luči si. Ni razloga, da bi se postavljal, niti da bi se čutil krivega. Veseli se.

Bojevnik luči se je naučil, da Bog uporablja samoto, da nas nauči sobivanja. Jezo uporabi, da nam pokaže neskončno vrednost miru. Dolgčas uporabi, da poudari, kako pomembni sta avantura in zapuščenost.

Bog uporabi tišino, da nas uči o odgovornosti besed. Uporabi utrujenost, da bi razumeli, koliko je vredno prebujenje. Uporabi bolezen, da poudari blagoslov zdravja.

Bog uporabi ogenj, da nas uči o vodi. Uporabi zemljo, da bi razumeli vrednost zraka. Uporabi smrt, da nam pokaže, kako pomembno je življenje.

Bojevnik se zaveda, da so velike sanje stkane iz veliko različnih stvari, kot je sončna svetloba splet milijona žarkov.

Šahovnica je svet. Figure so poteze našega vsakdana, pravila pa takoimenovana pravila narave. Igralca, ki je na drugi strani šahovnice, ne poznamo, vendar vemo, da je On pravičen, pošten in potrpežljiv.

Prav je, da bojevnik sprejme izziv. Ve, da Bog ne spregleda niti ene napake tistih, ki jih ljubi in ne dopušča, da bi se njegovi ljubljenci pretvarjali, da ne poznajo pravil igre

Paulo Coelho

Bojevnik luči

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 27/05/2019