Ostani doma – koronavirus

Ostani doma – zgodilo se nam je nekaj, kar nismo pričakovali. Koronavirus. Kako se odzivamo na vse ukrepe je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri jih upoštevamo, drugi ne zmorejo ali nočejo.

Moja osebna izkušnja mi je v podporo, da se zavedam, kako resno je stanje. Iz svoje izkušnje črpam spoznanja in moč, da bodrim ljudi, naj čuvajo nase in upoštevajo vse ukrepe.


❥ Moja “karantena” se je začela praktično že vsaj dva tedna prej kot vaša. Ste me kdaj slišali reči, da je to nevzdržno?
Cistična fibroza je neozdravljiva bolezen in bo trajala do konca mojega življenja. Ste me videli kdaj, da bi se sama sebi smilila?
❥ Zaradi bolezni nisem mogla imeti otrok. Ste videli kdaj, da bi se zaradi tega počutila manj vredno?
❥ Živim sama, brez partnerja. Sem bila kdaj zaradi tega osamljena in nesrečna? Ne.

Še bila lahko naštevala o tem, kako bolezen kruto poseže v življenje, sanje, cilje in ti v trenutku zruši, spremeni vse.

ostani doma koronavirus - nastja klevze
Ostani doma

Zakaj je pomembno – ostati doma

Zavedajmo se, da je koronavirus nam vsem nevaren.

Meni morda bolj kot vam. Jaz in moja starša – vsi trije smo ta trenutek rizična skupina, nimamo nobenih stikov z bratom in njegovo družino, kar je najtežje ob vsem, ker se imamo zelo radi.

Oče danes praznuje 70. rojstni dan. Sam težek sladkorni bolnik z mnogo pridruženimi boleznimi. Spekla sem rulade, kruh in veganski biftek (časom ustrezno).
Srečni smo, da se nas za enkrat bolezen ni dotaknila, ker potem bi bilo vse vprašljivo.
Imamo pa še živali, ki nas potrebujejo, ker so odvisne od nas in smo mi družina.

Življenje ima za vsakogar od nas svoj “meni”. Nekateri stvari lahko izbiramo, drugih pa ne.
❥ Vsem nam je dana izkušnja, kot je zdaj koronavirus – zato vas lahko sama dobro razumem, kaj preživljate.
❥ Moje življenje ne bo kaj dosti drugačno po koncu epidemije. Vi pa boste, verjemiti, spet zaživeli s polnimi pljuči. ❤️️

❥ Ta zapis je zato, da bo morda komu lažje “ostati” doma.
Rada vas imam in #Ostanitedoma 🤗🙏


Pozitivne Misli – vsak dan za vas urejam in pripravljam veliko lepih misli, ki vam naj krajšajo dneve in vas navdihujejo.

Zadnja posodobitev 01/02/2024