Dino in Brina sta moja terapevta

”Spomnim se dneva, ko sem bila od kašlja popolnoma izčrpana in sem jokala, da ne zmorem več. Spomnim se tega trenutka, kako sem ob sebi zagledala Dina in njegove velike oči, ki so strmele vame, in čeprav sem sem bila izčrpana do zadnje moči, sem v tistem hipu vedela, da zmorem to.
To in še več.” Nastja, kapo dol za vaš pogum in pozitivno energijo! 💗💗💗

»Dino in Brina sta moja pasja terapevta, ki mi vlivata moč«

Članek objavljen v reviji MOJ PES februarja 2020
Povezava do celotnega članka: »Dino in Brina sta moja pasja terapevta, ki mi vlivata moč«


Pes terapevt 🐾🐩

Čudovito je bilo pisati za revijo Moj pes, saj sem lahko odkrito zapisala, kako zelo pomembni so psi terapevti. Kako mi lajšajo mnoge ure in lepšajo življenje. Seveda, v enem članku ne moreš spregovoriti o tako velikem pomenu, kot je za bolnika pes, lahko pa s svojo izkušnjo daš nekomu spet voljo do življenja, potem ko mu je diagnoza vzela.
Morda lahko bolniki na novo zaživijo, ko v svoje življenje sprejmejo štiri tačke in jih ti s svojo mehkobo očarajo, jim vlijejo motivacijo, pozitivno energijo in željo po življenju.

Vse živali, ki so v naših življenjih terapevti, dokaj dobro prepoznavajo in razumejo svojega lastnika in bolnika. So mu v pomoč, ko se srečuje z različnimi stiskami in težavami. Pomirjajo. So kot sonce v deževnih dnevih. Trudijo se za srečo svojega lastnika.

Vsem, ki boste prebrali in delili članek, se naprej zahvaljujem. Vsak osebna izkušnja je dragocena, ker nekomu dejansko lahko spremeni življenje. In nihče od nas ne ve, kdaj sam pride v enak položaj.

V mojem življenju imata psa neprecenljivo vrednost. Skrb zanju mi velikokrat vzame moč razmišljanja, ki ga bi posvečala v preveliki meri bolezni. Tako se s pomočjo niju več gibam, več igram. Sem bolj vesela in najbolj srečna oseba pod nebom, ker ju imam.

Če veljal “Imeti psa je lepo” – naj zaključim ta članek s stavkom:
“Imeti psa je zdravilno – dobro za zdravje in počutje.”

Nastja

Zadnja posodobitev 04/02/2024