Domov / Cistična fibroza 🌹 / Psa sta moja najboljša terapevta

Psa sta moja najboljša terapevta

Že pred leti sem se zavedala te moči in danes ponovno lahko potrdim, da sta psa moja najboljša terapevta.  

Dino moj najboljši terapevt
Dino moj najboljši terapevt

 

Na svojem profilu objavim veliko slik in posnetkov mojih kužkov. Pogosto ju slikam, ko sta najbolj razigrana in scartana. Takrat sta v mojih očeh najlepša.

Danes pa z vami delim še eno stran, ki je v bistvu najtišji, a hkrati neizogibni del mojega življenja. Vsak dan brez izjeme delam terapijo, ki mi lajša dihanje in hkrati “podaljšuje” življenje. Živeti s cistično fibrozo ni preprosto, vendar me kljub vsemu vsako novo jutro navdihuje s prepričanjem, da je življenje lepo. V tem delu sta, ob vseh težavah, ki mi jih povzroča cf in vsej terapiji, ravno psa postala moja najboljša “terapevta”.


Hvaležna sem za to izkušnjo in moč, ki jo nekako črpam iz njihove pozornosti in predanosti. Vem, da ne moreta narediti čudeža, vendar je vsak dan njune prisotnosti čudež sam, ki me vedno dvigne, četudi včasih pride trenutek, ko sama ne vidim izhoda …

Moj najboljši prijatelj
Psi pomirjajo in me osrečujejo

 

O tem Nastja Klevže

Nastja Klevže - avtor Pozitivčic / motivacijske karte za navdih.

Preverite tudi

Življenje je zame napisalo glavno vlogo

Dobila sem igro svojega življenja in postala igralka. Sprejela sem vse svoje vloge. V nekaterih …

Preskoči na orodno vrstico

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri