3 stvari, s katerimi boste zagotovo uničili vezo

Kvaliteten in srečen odnos, predstavlja veliko zadovoljstvo za oba partnerja.
Obstajajo pa malenkosti, ki vam lahko zagrenijo življenje
in se oddaljita od svojega partnerja. Izogibajte s
jim.

težave v partnerskem odnosu

Želja po nenehnem menjavanju partnerja

Ste oseba, ki na svojem partnerju opazuje stvari, ki bi jih rada spremenila? Povsem razumljivo je, da ima stvari, ki vas motijo. Če vas partner s določenim obnašanjem jezi, mu morate to vsekakor povedati.

Povejte mu, katere njegove navade vas motijo in da vam red in čistoča veliko pomenijo. Probajta najti kompromis okoli nekaterih stvari.

Isto velja tudi za ženske muhe in določena obnašanja, ki motijo moške. Partnerjev odnos do vas in njegova pripravljenost sprejemanje kompromisov, so pomembna področja, s katerimi morate biti zadovolni.Potrebno je najti skupno zadovoljstvo. Obstajajo stvari, ki so del nas in jih bomo težko spremenili, kajti tudi nebesna ljubezen, jih ne bo spremenila.

Vas moti obnašanje in odnosi, kateri niso podobni vašim? Želite spremeniti partnerjevo osebnost, da bi bila čimbolj podobna vaši? Občasno se morate vprašati, ali ste preveč egoistični in želite, da je vse po vašem. Morda ste prav vi ta, ki ni pripravljen na kompromise?

Partnerja je najbolje sprejeti takšnega, kakršen je. Z vsemi napakami in vrlinami, saj ni nihče popolen. Če to ne zmorete pa razmislite, ali ima biti smisel z osebo, katere obnašanje vas tako moti.

Slaba komunikacija

Spori in konfliktno mišljenje so lahko zelo produktivni za vašo vezo. Seveda, kadar upoštevate partnerjeve argumente in ne vpadate v besedo. Spori in prepiri, ki se dogajajo

Spori in prepiri, ki se pojavijo na primitivni ravni z žaljenjem, kričanjem v javnosti ali ispadi besa, bodo vezo le poslabšali.

Če napadete partnerja brez argumentov, brez realne osnove, boste ispadli nezreli in agresivni. To ne bo porodilo racionalno rešitev. Nikoli ne pozabite, kako grde besede in obsodbe bolijo in se težko pozabijo.

Strokovnjaki svetujejo, da nikoli ne kritizirajte človeško osebnost temveč njegove besede in dela. Naj ne gre za vaš ego, temveč lepo pojasnite kaj vas vznemiri in jezi. Če se boste osredotočili na celo paleto stvari, ki vas motijo is tega zagotovo ne boste dobili produktivne rešitve.

Ne bodite le rob veze

Z drugimi besedami, ne spreminjajte se zaradi partnerja. Ukvarjajte se s stvarmi, s katerimi ste se ukvarjali pred začetkom veze. Če ste se preveč navezali na partnerja in ste srečni, samo kadar ste z njim,  se morate vprašati, zakaj ste z njim.

Partnerstvo ne bi smelo definirati osebo, temveč bi jo moralo oplemenititi. Vsak ima lastne hobije, prijatelje, ter ostale stvari iz preteklosti, ki so ga osrečevale in je srečen zaradi njih. Nikoli ne zanemarite svojih starih prijateljev in tistih stvari, ki vas veselijo.

Imate partnerja kateri vas ispopolnjuje in je blizu popolnosti, v vsemu se razumeta? Kadar ga ni ste pa prazni in nesrečni? To najbrž pomeni, da ste se popolnoma predali partnerju in ste se podredili njegovemu življenju.
V situaciji, da se razideta, razen, da boste žalostni, nesrečni in slabe volje, se ne boste imeli komu obrniti, ker ste v času vajine veze izgubili vse prijatelje.

Ne izgubite sebe, svoje interese, mišljenje, odnose in seveda svoje prijatelje.

zlomljeno srce

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 10/07/2019