Ni malo število ljudi, ki za vse čakajo neko posebno priložnost – potem pa življenje mine, brez da so doživili kakršnokoli posebno priložnost. Zavedajte se, da je posebna priložnost sedaj. Seveda bodo priložnosti še v prihodnje, a zavedati se je treba, da je prav sedaj ena izmed njih. Zato jo iskoristite.

Slišala sem zgodbo o ženski, ki je kupila parfem katerega bo uporabila ob posebni priložnosti. Vendar ga ni nikoli uporabila, ker je celo življenje čakal na to priložnost. Imela je tudi lepo obleko, ki jo je prav tako čuvala za poseben trenutek. In sandalčke, ki bi se čudovito prilegle k taj oblekci – uganite, nikoli jih ni obula. Nenadoma je umrla v prometni nesreči. Njen mož je dojel, da ne bo več noben trenutek bolj poseben kakor ta , zato jo je oblekel v čudovito obleko, prelepe sandale in jo naprfumiral z njej najdražjim parfumom.

Verjamem, da vas ne bo vse takšna nesreča preprečila, da naredite to, kar shranite za posbne trenutke. Razumeti moramo, da ni vedno pametno čakati, na nekaj posebnega, upati na nekaj, pravzaprav pa niti same ne veste čemu. Uporabljajte to kar imate, veselite se vsega kar imate (materialnih in nematerialnih stvari) in uživajte tudi v tem, kar že imate.

Zato iskoristite posebno priložnost. To, ki je sedaj tukaj. Uživajte v tem, v čem uživate, pa ne zato, ker vam bo smrt morda preprečila uživati v tem, temveč zato, da nebi ispustili priložnosti, če jo že imate.

Iskoristite priložnost, uporabite parfum, čeravno ne greste na noben svečan dogodek. Oblecite lepo obleko, obujte lepe čevlje, ne glede na to kam pojdete. Sprehodite se po svežem zraku, ne čakajte konec tedna, niti naslednjega meseca, naslednjega ponedeljka ali karkoli že pač vedno znova čakate. Poljubite drago osebo. igrajte se z otroci.

Posebna priložnost je sedaj! Ne izgubite jo!

Skupine:

Zgodbe za dušo,

Zadnja posodobitev 10/07/2019