Živite življenje v svojem partnerskem odnosu?

Življenje v razmerju ni enostavno in lahko. Potrebno je veliko ljubezni, še več pa kompromisov. Kako lahko oživimo razmerje in ga naredimo vznemirljivega in ispopolnjenega?

sodelovanje“Poroka je loterija, v kateri moški na kocko postavijo svojo svobodo, ženske pa svojo srečo.!!”

Sarkastične misli, kakor je zgornja, na račun ljubezni in poroke, postajajo vse bolj popularne. Vprašanju zakonskega življenja se je pridružil še kontroverzni roman “Pobeg” nizozemske pisateljice Heleen Van Royen, v katerem opisuje panični pobeg poročene ženske od vseh zakonskih dolžnosti. Ženske, ki bodo prebrale to knjigo zagotovo ne bodo ostale ravnodušne.

” V vezi je življenje. Samo, da je to nova dimenzija, nov način življenja in vid odgovornosti, resnosti, odraščanja in dozorevanja. Vprašanje pa je, koliko ljudi je pripravljenih na vse to, kar objasnjuje, zakaj je tako veliko ločitev.

” Zakonska zveza je, nošenje vode po klancu. Kadar v zakonu zmanjka kemije, je vanj treba vložiti ogromni energije. Zato, je nošenje vode po klancu nekaj, kar enako plaši moškega in žensko. Zakon se vse pogosteje dojema kakor svoj lastni konec in ne skupen začetek. Žal.

“Ženske vse bolj tekajo za karijerami in želijo živeti neko moško življenje; hoditi ven, se zabavati, potovati s svojo ekipo im menjavati partnerje.!”

Stokovnjaki za doseganje zakonske sreče priporočajo izogibanje rutinam in preživetja le lepih trenutkov s partnerjem.

Pomembno je tudi, da v odnosu ne izgubimo lastno identiteto. Ne zanemarite kave s prijateljicami ali nogometa s prijatelji. To je svoboda v odnosu.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 11/07/2019