Vsako stopalo ima svojo skrivnost

Babilonci so že pred več kot 2000 leti iz stopal prerokovali, ugotavljali človekov značaj in njegove sposobnosti. Na ta način se je prerokovalo tudi na obalah Sredozemlja in Daljnem Vzhodu, v Evropi pa se je ta nenavadna oblika analiziranja osebnosti pojavila v Franciji, v času Louisa XIV.

Poletje je čas, ko hodimo bosi in ležimo na plaži. Kamorkoli se obrnemo, sama stopala in idealna priložnost, da se preizkusimo. Vi pomislite, kako boste zabavali prijatelje ali jih diskretno opazovali, mi pa odkrivamo staro skrivnost!

OBLIKA STOPAL
Veliko stopalo velja za moške s številko 45 in več, ter ženske s 40 in več. Tem ljudem je uspeh zagotovljen, dosežen cilj pa jih ne zadovolji, ker nenehno stremijo naprej. Zato so pogosto nezadovoljni in iščejo nove navdihe.
Malo stopalo velja za moške s številko do 40 in za ženske do 36. Označujejo jih kot problematične in nagnjene h konfliktom na ljubezenskem, poslovnem ali družbenem področju. Ohrabrujoče je, da so sposobni pojasniti stvari in se zmeraj postaviti na lastne noge.
stopala
Plosko stopalo imajo ljudje, ki so predani delu in solidarni, pogosto pa nagnjeni k avanturam. Nezvestoba jih ne moti, zato se z osebami podobnih lastnosti dobro ujamejo v seksu, ljubezenske iskrice pa frčijo na vse strani.
Stopalo z nizkim nartom označuje sanjače, ki ne marajo planiranja in programiranja. Če pa gre za razvedrilo ali zabavo, so nanjo takoj pripravljeni, samo da se ne kratkočasijo.
Stopalo z visokim nartom predstavlja mirne ljudi, ki na vseh življenjskih področjih iščejo vedrino. Tej sledijo z jasno zastavljenimi cilji, z veliko močjo in sposobnostjo. Ker živijo v popolni harmoniji s svojimi obveznostmi in potrebami, nimajo nikoli težav s pozicijo v družbi.
Čokato stopalo je sinonim velike intimnosti. Označuje molčeče ljudi, zaprte vase in dokaj egocentrične v iskanju nemogočih ljubezni. Najpogosteje se zaljubijo v napačne osebe, potem pa potrebujejo veliko časa, da sestavijo ostanke zlomljenega srca.

PRSTI NA NOGAH
stopalo
Če so prsti obrnjeni proti palcu, kažejo na usmerjenost v preteklost, če so nagnjeni proti mezincu, človeka zagotovo bolj zanima prihodnost.
Palec predstavlja značaj, način razmišljanja in kaže, kako se soočamo s problemi. Ozek in koščen odkriva, da se bolj zanesemo na razum kot na svoje občutke, okrogel in mesnat priča o občutljivih in umetniško usmerjenih ljudeh, če pa je odmaknjen od drugih prstov, težko izražamo svoja razmišljanja in občutke.
Drugi prst predstavlja upe in sanje, ter odkriva občutke. Kratek pomeni organiziranost, dolgi pa namiguje, da se pri odločitvah ravnamo po instinktu in trenutnem razpoloženju.
Srednji prst razlaga življenjsko smer. Kratek pomeni, da nam je ljubše lagodno življenje, daljši priča, da smo raje aktivni.
Četrti prst je mnogim najpomembnejši, saj predstavlja ljubezen in odnose z drugimi ljudmi. Ukrivljen razkriva čutečo naravo, raven in iztegnjen pa, da ljubezenskih odločitev ne sprejemamo hitro ali po bližnjici.
Mali prst govori o samozavesti in varnosti, ter razlaga, kako vidimo druge in kako drugi doživljajo nas. Okrogel in debelušast predstavlja spontano in impulzivno osebo, stisnjen in koničast dokazuje, da smo premišljeni in samozavestni. Če je stisnjen pod četrti prst, pomeni nezaupljivost do drugih.

LINIJE STOPALA
Za pravilno interpretacijo začnemo z levim stopalom, kasneje samo preverimo linije na desnem.
1. Linija življenja predstavlja harmonijo med telesom in dušo. Dolga kaže na usklajeno obnašanje, močno poudarjena pomeni ravnotežje med psihičnim in fizičnim.
2. Linija glave se nahaja v središču stopala. Daljša kot je, večja je intelektualna sposobnost, človek pa zlahka rešuje tudi najtežje probleme.
3. Linija srca, ki je ločena od ostalih, kaže na pomanjkanje ljubezenske strasti, razvejana pa, da te človeku ne manjka. Če jo sekajo druge linije, namiguje na avanturista in nagnjenost k ljubezni na prvi pogled.
4. Linija Venere je povezana je z družbenimi uspehi. Uspešnost potrjuje navpično položena, če pa prehaja preko linije glave, so možna razhajanja in ponovna združevanja.
5. Linija Jupitra predstavlja poslovnega človeka, zelo poudarjena opozarja na nagnjenost k ukazovanju.
6. Linija Saturna kaže na sposobnost prilagajanja življenjskim izzivom. Čim daljša in bolj poudarjena kot je, več pozitivnih rezultatov lahko človek pričakuje.
7. Linija Sonca je povezana je z uspehom na vseh področjih, predvsem v medicini in znanstvenih raziskovanjih.
8. Linija Merkurja kaže na sposobnost trgovanja. Če je ukrivljena, opozarja na previdnost pri tveganih vlaganjih.
9. Linija Marsa izraža osebnostno moč, s katero se branimo pred težavami.
10. Linija Lune predstavlja željo po odkrivanju sveta in pripravljenost na daljša potovanja v manj obiskane ali neraziskane kraje.
11. Linija palca kaže na prevlado srca nad razumom. Pri ljudeh, ki mnogo hodijo, je pogosto slabo izražena.
12. Linija malega prsta se slabo, ali sploh ne vidi. Če je ukrivljena, ima človek dober smisel za posle.