Talismani in amuleti za vsa horoskopska znamenja

Nošenje in hranjenje predmetov s čarovno močjo poznajo vse civilizacije. Talisman premore skrito moč in privablja pozitivno energijo, medtem ko zaščitni amulet, za katerega še posebno velja, da ima »dušo«, odganja nevarnost in zlo.

Ni znano, kdaj in kje so se pojavili prvi talismani in amuleti. Vse od prazgodovine so bili to različni predmeti iz kamna, kovine ali pergamenta z zapisanimi uroki. Največkrat so jih izdelali med magijskimi obredi ter jih posvetili natanko določeni osebi in za poseben namen. Z njimi so se ljudje varovali pred vsemi slabimi vplivi skrivnostnih in temnih sil ter si zagotovili občutek varnosti in upanja v lepše življenje. Sprva so bili to neobdelani kamni, na njih pa so bili upodobljeni verski simboli, simboli božanstev, znamenja planetov, arhetipske podobe živali in rastlin. Sčasoma so jih dopolnili amuleti s čarobnimi pečati, črkami ali numerološko simboliko, o čarilih in osebnih simbolih sreče pa celo pravijo, da jih je človek nosil, še preden se je začel oblačiti.


Uspeh prinaša srečo − ali nasprotno?!
Zdravje, sreča v ljubezni, uspeh v službi – vsi si želimo imeti srečo in večinoma se res »zanašamo« nanjo: potrudimo se in naredimo vse, kar je v naši moči, nato pa držimo pesti in upamo, da se bodo zadeve iztekle v našo korist. Uspeh prinaša srečo − ali morda nasprotno? Občutek sreče traja samo nekaj minut, uspeh ima za vsakogar drugačen pomen, sreča se nenehno spreminja. Po tradiciji je povezana z igro planetov in zvezd, ki nekatere ljubi, na druge pa rada pozabi.

Ovni so v brez dinamike in dejavnosti zelo nezadovoljni, zato je njihov življenjski cilj premagati rutino, pa naj gre za uresničitev na telesni, čustveni ali intelektualni ravni. S prekipevajočo energijo in pionirskim duhom zaletavo skačejo v »mrzlo vodo« in se pogumno borijo za stopničko, ki vodi k uspehu. Sreča v ljubezni, zmaga na tekmovanju, kariera …? Prvo je pogojeno z drugim, toda zanje je življenje en sam izziv. Srečni so, ko dosežejo cilj, vendar jih nič ne ustavi, da se ne bi začeli ukvarjati z novimi nalogami.Talismani: pisano ptičje perje, rdeč modni dodatek, volnen vozel v žepu, številka moške energije 1

Biki imajo nadvse radi denar, udobje in razkošje, vendar se zavedajo, da gmotne dobrine niso dovolj. In nasprotno – tudi ljubezen in veselje do življenja jim nista dovolj, če ga ne izživijo. Da so zares zadovoljni, potrebujejo izzive, dobro organizacijo in možnost, da počasi hodijo po svoji poti in v življenju napredujejo brez večjih skokov. Denar in neverjetna energija sta le pogoja za popolnost. Vse si morajo izboriti sami, pri čemer so pripravljeni na zahtevno delo in odrekanje. Najsrečnejši so, kadar tisto, kar so začeli, tudi dokončajo.
Talismani: zaščitni krog na verižici ali obesku za ključe, moder modni dodatek, ravnovesje številke 2

[the_ad_placement id=”content”]

Dvojčki so nadvse nesrečni, kadar se dolgočasijo, in na moč nezadovoljni, kadar so osamljeni. Torej je zanje sreča vse drugo. Pogovori, druženje, številni projekti, izmenjava zamisli in kar jih še posebno kali − vedno se zanimajo za kakšno večjo stvar. Idealno je, če živijo v velikem mestu, ki jim ponuja številne priložnosti za izhode in nova poznanstva. Telesno in miselno delo jim obogati življenje, da v karieri zablestijo, pa potrebujejo tudi druge ljudi. Srečni so, če imajo oboje − izpolnjeno čustveno in družabno življenje.
Talismani: slika metulja, rumen modni dodatek, adresar ali pisalo, skladnost številke 3

Raki na svoje življenje gledajo kot na fotografijo, za katero so pripravljeni narediti vse. Če ne morejo olepšati slike, bodo okrasili okvir, kajti skrivnost njihove sreče je prav v okvirih spomina. Vanje ne postavljajo sebe, marveč ljudi, ki gredo skozi njihovo življenje in jim veliko pomenijo. Sreča k njim vedno prihaja prek odnosa s starši in ustvarjanja družine, zato je za njihov življenjski uspeh nujno, da si naberejo čimveč prijetnih spominov. Nikoli ni prepozno, da si ustvarijo ljubezensko gnezdece, saj poznajo številne poti, kako lažje pozabiti na skrbi in strahove.
Talismani: srebrnik, srebrn nakit ali siv modni dodatek, najljubša fotografija, prizemljenost številke 4

Levi svojih pet minut doživljajo v sijaju, kajti ti otroci Sonca sreče ne črpajo iz teme. Naj so na prizorišču ali zraven njega – to ni pomembno. Pomembno je le, da je mesto vzvišeno in priznano, da se jim ljudje klanjajo in jih spoštujejo. Njihov cilj je z uspehom in karizmo izstopiti iz anonimnosti. Je sreča varljiva? Bolj ko si prizadevajo za poklicne ambicije, bolj hrepenijo po mirnih trenutkih in si želijo zasebnih kotičkov. Šele ko dosežejo ugled, lahko razvijajo svojo osebnost, tedaj si dovolijo veliko ljubezen, o kateri sanjajo, in se posvetijo kateri od ustvarjalnih dejavnosti.
Talismani: zlatnik, kitajski kovanci, sončnična semena, rumen modni dodatek, številka 5 v središču dogajanja

Device uresničujejo svojo srečo z občutkom, da so nujno potrebne, koristne in vsem na voljo. Če morajo živeti samo zase, nič ne more odpraviti njihovega nezadovoljstva, zato v načrte in dejavnosti, s katerimi lahko izkazujejo svoje spretnosti, vključujejo bližnje in drage ljudi. Njihov življenjski moto je žrtvovanje in podrejanje, vendar se mora njihovo delovanje ujemati s pričakovanji, ki jih je vedno možno analizirati. Bolj ko so dejavne in gibčne, lažje predstavijo svoje ideje in se izpostavijo. Ko s svojimi rezultati presenetijo sebe in druge, je svet takoj lepši. Cilj je dosežen, sreča popolna.
Talismani: strok feferona, želod, korale, rdeč modni dodatek, ustvarjalno število 6

Tehtnice ne marajo, da jih kdo vznemirja, ali zahteva, naj ves svet pazi, kje bodo stopile, ker resnično verjamejo, da je lahko vsaka misel in delo usodno breme, ki bo dodalo na pladenj človeštva splošno srečo ali kaos. Veljajo za lahkotne ljudi, ki so zmožni združevati nasprotja, zato srečo vedno iščejo v harmoniji. Biti ljubljen in ljubiti, dajati in jemati uresničujejo v partnerstvu, ki ga negujejo skozi poslovni odnos »seješ, kar žanješ«. Osrečujeta jih notranje ravnovesje in kakovostno življenje.
Talismani: barviti kamni ali nakit, simbol jina in janga, bledo zeleni in modri modni dodatki v različnih odtenkih, magično število 7

Škorpijoni so vedno pripravljeni na tveganje in vsaka stvar, v katero se spustijo, je zanje izziv – zmagati z močjo, spretnostjo in strastjo. Vznemirljive situacije in premagovanje težav nagajajo tej nemirni naravi, vendar tudi odpirajo vrata do sreče. Vedno hočejo vse ali nič. V ljubezni, odnosih in ambicijah preizkušajo svoje sposobnosti, se učijo in si dokazujejo, da so lahko višji in boljši. Ko iz življenja izločijo odvečne stvari, zaživijo bolj zadovoljno in srečno.
Talismani: majhen rubin, morske školjke, rdeče-črno kombinacija oblačil, število neskončnosti 8

Strelci doživljajo svojo srečo zelo »globoko« − telesno, intelektualno in duhovno. Ne glede na to, kako visoke cilje si postavijo, zanje je tek med življenjskimi ovirami raziskovanje, odkrivanje novega in srečno potovanje. Nagibajo se k razkošnemu življenju in radi zapravljajo, vendar se znajo veseliti tudi drobnih stvari. Trepljanje po ramenu, nasmeh mimoidočega, dobra šala, lepo vreme ali slastna hrana so srečni trenutki, ki so nalezljivi. Pot do sreče jih vodi skozi spoznavanje novih ljudi in dejavno družabno življenje.
Talismani: skabarej, jelenovo rogovje, vijolični ali temno modri modni dodatki, reprodukcijska številka 9horoskop

Kozorogi so nadvse ambiciozni ljudje; nič jih ne more ustaviti, kadar želijo dokazati svoje miselne in telesne sposobnosti. Brez usklajenih odnosov in občutka, da nimajo vpliva na okoliščine v ljubezni, niso zadovoljni, vendar si še najbolj prizadevajo za uresničitev ciljev, ki jih v karieri popeljejo na vodstven položaj. Ko ga dosežejo, se lahko posvetijo vsemu, kar jih sprošča in odpočije. Srečo iščejo premišljeno, zato se največkrat niti ne zavedajo, kdaj so srečni.
Talismani: vražni obesek z zobom divjadi, zelen grafitni svinčnik, gorski kristal ali potočni kamen, reprodukcijska številka 9


Vodnarje
vedno najdemo na barikadah nenehno spreminjajočega se življenja. Zanima jih vse novo in neraziskano, občutek zadovoljstva, ki izhaja iz tega, pa jim omogoči, da razvijajo svoje ideje in širijo znanja med druge. Ker so na račun neodvisnega duha pogosto odmaknjeni od čustvenega sveta, se bolj kot v partnerstvu izživijo v delu, kjer lahko brez zavor in pritiskov spremljajo svoje vizije. Najzadovoljnejši so, če svojo srečo kujejo samovoljno, ne da bi razmišljali, da njihova sreča izhaja iz prirojenega človekoljubja.
Talismani: ruska babuška, srček, lesketajoče modri ključi ali turkizen modni dodatek, ustvarjalno število 11

Ribe so skrivnostne in sanjave, zato se težko sprijaznijo s kruto stvarnostjo. Smisel vsega, česar se lotijo, vidijo v žrtvovanju, sočutju in dobrodelnosti, redko pa so pripravljene na tveganje in nove izkušnje, ki bi njim samim omogočili bolj kakovostno in popolno življenje. Pomagati drugim v težavah − to je težka naloga, vendar edini način, ki jih premakne, v njih vzbudi željo po višjem družbenem položaju ali zahtevo po enakovrednem odnosu. Kadar se njihove odločitve izkažejo kot modre, jih preplavi sreča.
Talismani: delfin, vozel v žepu, posušeno lipovo lubje, morsko zeleni modni dodatki, ustvarjalno število 12

Raziskava, ki so jo opravili med prebivalstvom Evropske unije, je pokazala, da vsak četrti Evropejec verjame v sporočilno vrednost talismanov.

 

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 31/01/2024