Srečen človek
živi zadovoljno in med ljudmi okrog sebe širi mir. Njegova vedrina priteguje otroke. Misli na dobro v drugih in ima dosti prijateljev. Kjer je tema, prinaša luč.

Srečen človek
se ne zaljubi v svoje lastne probleme. Tudi sam kaj ukrene in ne pričakuje vsega le od drugih. Ne misli, da je sreča glavni dobitek na loteriji, temveč ve: sreča je kot senca, ki ti sledi, ko ne misliš nanjo; je kot odmev, ki ti odgovarja, ko podarjaš samega sebe.

Srečen človek prinaša blagoslov,
nesrečen človek dela skrbi. Srečen človek ni nevaren. Spoznal je, da srečo sestavljajo številni koščki in da si vedno za katerega prikrajšan; vendar ni zazrt prav v tistega, temveč se veseli tega, kar ima.

Le srečen človek lahko osreči druge.
Sreče ni mogoče kupiti.
K sreči!

Sreče ni mogoče plačati. Nič koliko ljudi je nesrečnih, ker menijo, da je srečo moč kupiti. Kdor ima dosti denarja, lahko kupuje do onemoglosti, vendar ostaja notranje reven. Kdor ima malo denarja, se pogosto počuti odrinjenega od sreče. Z denarjem pa kupujemo le navidezno srečo, občutka nezadovoljstva se s tem ne znebimo. Denarja potrebujemo le toliko, da živimo človeka vredno življenje. Če ga imamo več, se spremeni v oviro, da ne moremo živeti srečno. Če hočemo postati srečni, moramo začeti dajati, in sicer najprej debele kovance.

Phil Bosmans

življenjeIndijancev8

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 30/05/2019