Spodbudite delovanje spolne čakre

Če ste brezvoljni, malodušni, če vam primanjkuje življenjske energije, ustvarjalnosti in želje po spolnosti, če večkrat občutite bolečine v spodnjem delu trebuha ali imate menstrualne težave, spodbudite delovanje spolne čakre.
Preberite si nasvete, ob pomoči katerih boste aktivirali njeno delovanje. Tako boste v svoje življenje vnesli vitalnost, ustvarjalnost, življenjsko radost, strast, užitek ter zdravo in kakovostno spolnost.

Spolna čakra leži tik nad genitalijami (nekaj prstov pod popkom) in je povezana s spolnimi žlezami. V njej so shranjeni prvi vtisi ter stari čustveni in miselni vzorci, povezana pa je tudi z delovanjem, ustvarjanjem in učenjem. Obenem kaže na naš odnos do zemeljskih energij, do lastnega telesa in njegovega delovanja, govori pa tudi o našem doživljanju spolnosti, čutnosti in življenjskih užitkov.

Ker v njej nastaja življenjsko pomembna energija, je pomembna za nemoteno delovanje vseh procesov v telesu in tudi za splošno vitalnost. Uravnovešena spolna čakra prinaša veselje do življenja in ustvarjalnost ter je temelj duševne trdnosti, nemotenega delovanja vseh vitalnih organov in stabilnega telesnega zdravja.
Spodbudite delovanje spolne čakre:

* Voda pomembno vpliva na spolno čakro: pojdite plavat, pripravite si kopel, sprehodite se po morski obali …
* Pijte dovolj vode in zeliščnih čajev.
* Nosite oranžna oblačila, stanovanje opremite z oranžnim pohištvom ali pa si omislite oranžno preprogo, katero od sten prepleskajte z oranžno barvo, na mizo postavite oranžno cvetje …
* Vokal “o” spodbuja delovanje spolne čakre. Sedite zravnano, vdihnite skozi nos in ob izdihu izgovorite nekoliko zaprt “o”. Vajo izvajajte vsak dan vsaj pet minut.
* Zaplešite v paru ali se lotite trebušnega plesa.
* Priporočljivo je uživanje oranžne zelenjave in sadja, kot so soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskve …
* Trikrat na dan pred glavnimi obroki zaužijte po pet kapljic izvlečka katerega od naslednjih Bachovih zelišč: hrast, oljka, ruševje, bor.
* Pomagajte si s kamni. Kamen dalj časa držite v roki ali pa si ga položite na trebuh, malce pod popkom. Primerni so karneol, granat, rubelit (rožnati turmalin), zlati topaz in roževec.

Aromaterapija

Delovanje spolne čakre spodbujajo eterična olja sandalovine, mire, grenke pomaranče in popra. Tri do štiri kapljice katere od teh rastlinskih esenc kanite v dišavnik. Lahko jih tudi primešate losjonu za telo, dodate kopeli (skupaj z mlekom) ali pa nekaj kapljic olja kanete na vzglavnik.
Intimno perilo za več ljubezni

* Perilo v rdečih odtenkih nosite, kadar ste žalostni in brezvoljni, če želite razplamteti strast ali pa biti živahnejši in bolj čutni.
* Perilo v rožnati, lososovi in breskovi barvi spodbuja k skrbi zase in prijaznost do sebe. To so barve brezpogojne, nesebične ljubezni, ki nežno spodbujajo in poživljajo.
* Oranžno perilo oblecite, kadar ste potrti ali pa si želite biti bolj veseli in lahkotni. Prineslo vam bo večjo sproščenost in več ustvarjalnosti.

Afirmacije za spolno čakro

* Povezujem se s svojo ustvarjalno energijo.
* Ljubeče sprejemam svoje telo in svojo seksualnost.
* Življenje je dar, ki ga želim uživati.

Meditacija

* Lezite na hrbet, zaprite oči in zlagoma sprostite vse telo.
* Osredotočite se na dihanje: zavestno opazujte, kako potujeta vdih in izdih.
* Roki položite pod popek in začutite, kako se trebuh dviga in spušča. Ob vdihu začutite, kako se oranžni energetski tok iz vaših rok pretaka v spodnji del trebuha. Vizualizirajte majhno in nato čedalje večjo zdravilno energetsko kroglo iz oranžne svetlobe, ki prežema vse telo. To ponovite sedemkrat (sedem vdihov in izdihov).
* Na koncu roki položite na tla in se za nekaj trenutkov predajte občutenju delovanja meditacije.

Vaja

* Pred vajo sprostite telo in umirite dihanje.
* Postavite se na vse štiri in sedemkrat usločite in izbočite hrbet (iz položaja mačji hrbet v položaj konjski hrbet). Ob vdihu dvignite glavo in zadnjico (konjski hrbet), iz tega položaja z izdihom preidite v mačji položaj z ukrivljenim hrbtom.

Skupine:

Afirmacije, Za navdih,

Zadnja posodobitev 31/01/2024