Pozitivne Misli, ker  izboljšajo življenje. Zavedanje, da je misel to, kar oblikuje naše življenje, nam daje moči, da živimo, se oblikujemo in spreminjamo vse neprijetne dogodke v boljše izbire.

 

Življenje ni seznam POZITIVNIH MISLI,
ampak je izkušnja POZITIVNIH DOGODKOV.

Nastja Klevže
pozitivnemisli.com

Življenje se nam izboljša, ko spremljamo pozitivne misli. Misli nas vodijo čez dan. Nas opogumljajo v življenju. Nas motivirajo in spodbujajo, da se lotimo nečesa novega.

Misel je lahko zelo kratka, vendar je njen pomen zelo globok. Samo z nekaj besedami pove veliko.

Kdaj prebirati misli?

Poznam veliko ljudi, ki je svoje življenje spremenilo, ker so redno uporabljali pozitivne misli. Meni je v navado prišlo, da prvo misel preberem ali napišem zjutraj, ko vstanem. To počnem že precej let, zato trdim, da je zame uporabljanje misli rutina.

Kako izbrati najboljšo misel?

Misli so še posebaj priljubljene, ko imajo naši prijatelji ali domači rojstni dan. Nekateri ljudje lahko sami hitro zapišejo misel, drugi pa jih izbirajo in iščejo na netu. Tako priložnostne misli so še misli ob poroki, misli za sveti krst. Božične misli. Misli za abrahama in druge. 

Ali so samo pozitivne misli dovolj, če želimo spremembo v življenju?

Začetki sprememb naj bodo preprosti in lahki. Prednost misli je, da so kratke in preproste za razumevanje. Med tem, ko knjige zahtevajo več branja, ti misel da energijo, moč in voljo v trenutku. Krasno, kajne? Zato so misli tako dragocene.

Ali si lahko življenje spremenimo le z mislimi?

Vsaka sprememba je odvisna od posameznika in tudi o situacije, ki se mu je pripetila. Zato je včasih že ena misel dovolj za spremembo. Vendar, kdo začne v svoje življenje vključevati misli, najbrž svoj čas nagrajuje z vedno širšimi nameni. 

Kaj pa afirmacije?

Uspešni ljudje uporabljajo tudi afirmacije. Afirmacije so pozitivni stavki, ki ti v življenje prinesejo obilje, ki gradijo samozavest, preoblikujejo vrednote in z njimi dosežeš srečo. 

Nekaj misli:

 1. Misli o življenju
  Življenje ima največjo vrednoto takrat, ko si umirjen. Umirjen s svojimi mislimi in ko uživaš v svojem svetu življenja.

 2.  Misli o družini
  Družina, ki ima sončni nasmeh, je ustvarila svoj raj. Raj z vrtom srečnih otrok. Družina, ki nima otrok, ima širšo perspektivo. Lahko ustvari sončni nasmeh in raj za vse otroke na zemlji.

 3.  Misli o sreči
  Sreča je, ko v najtemnejšem dnevu vidiš kresničko in z njeno pomočjo najdeš pot na sonce.

 4. Misli o ljubezen
  Ljubezen je učiteljica, je prijateljica in je vodnica. Ljubezen je izvor srca in srčnega pogleda na človeka, ki ga nihče drug tako ne prepozna.

 5. Misli za rojstni dan
  Hvala tvoji mami, da te nam je podarila. Tebi pa še na mnogo lepih, srečnih let, voščim iz srca vse najboljše.

 6. Misli za prijatelje
  Ti si kot najlepši okrasek na novoletni jelki. Vsi ga občudujejo in vsi bi ga imela. 

Tukaj je le nekaj misli, ki so namenjene različnim priložnostim. Morda vam katera pride prav. Več misli pa lahko vsak dan spremljate na naši strani. 

pozitivne misli - nastja klevže
pozitivne misli
Nastja