Smej se.
Vsak dan. To je rekreacija za dušo.

Smeh – smej se vsak dan. Zakaj? Ker so psihologi in drugi strokovnjaki dokazali, da smeh manjša stres. Da stres omili težave. Da spreminja naše poglede

“Če imate nasmeh na ustih, ga lahko še komu podarite.” – Blaise Pascal

Kako smeh rešuje težave?

Resnično smeh omili težave, ki nam jih prinaša življenje. Srečala sem veliko ljudi, ki se smejijo iz srca. So radostni in srečni. Mnogi ljudje so naravno nagnjeni k smehu, drugi pa se morajo malo potrudit.

Življenje nikakor ne sme postati preresno. Kajti, ko se človek znajde v težavah, neprestano misli in razmišlja o njih. Tako se iz ene misli rodijo mnoge druge, ki nas vlečejo navzdol, nas strašijo in nam jemljejo pogum. 

Smeh rešuje težave tako, da preusmerimo svoje misli na druge srečnejše misli. Ko smeh napolni dušo, takrat se vse nastale misli umirijo in zmoremo ponovno razmišljati bolj pozitivno.

“Smej se, kadar je le mogoče, smeh je poceni zdravilo.”
Orison Swett Marden

Smeh nas polepša

Ko se smejemo iz srca, nas smeh polepša. Obraz dobi mehkejše poteze. Videti smo srečnejši in bolj zdravi. Srečen človek lažje rešuje svoje težave. Prej vidi rešitve in več si dovoli narediti.

Joga smeha

Nekateri radi uporabljajo jogo smeha. Ta je dokazano pomladila ljudi. Ne samo videz obraza, temveč pomladi tudi dušo obraza. Če želite izvesti tehniko jogo smeha, se pridružite ljudem, ki izvajajo in učijo jogo smeha. Tudi na Youtubu je prikazanih veliko tehnik, ki jim lahko sledite.

Jogo smeha nekateri uporabljajo vsak dan, zato da dosežejo najboljše učinke. Če vi niste eden teh, jo uporabite vsaj takrat, ko se morate izvleči iz položaja v katerem ne želite biti.

“Nasmeh je brezplačno sredstvo za izboljšanje videza.”
Neznani avtor

"Nasmeh je brezplačno sredstvo za izboljšanje videza." 
 Neznani avtor
Misli o nasmehu

Naj bo danes dan nasmeha

Kdor bere ta članek, je že na poti, da si bo današnji dan, polepšal s smehom in bo na koncu dneva zaspal srečnejši.

Manj se jezi, več se smej

Smej se - lepe misli o nasmehu
Najlepše misli o smehu

Ena lepa pozitivna misel za konec, ki jo zalepite na steno svojega doma. Tako bo vas večno spominjala na to, da se:

Manj se jezi. Več se smej.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 21/08/2019