ponedeljek , marec 18 2019
Domov / Kolumne ✍ / Navdih

Navdih

Navdih – tole pa je beseda besed. In le beseda, temveč, kaj pomeni sam navdih. V zadnjih letih sem se najboljše počutila, ko se je v moje dneve prikradel navdih, ker me je vedno prestavljal v nove ocene življenja -v nove oceane znanja.

Ali ste se kdaj vprašali, kako preživljate svoje dneve? Ste razmišljali o tem, da se vam nič ne dogaja? Da je vse dolgočasno, enolično? Da je vse tako brez zveze? …. Da vas je nekdo prizadel in zdaj nimate volje za življenje? Vam je po vodi splaval vaš načrt?

Posledično temu sledi, da si ljudje vzamemo veliko časa, da se utapljamo v svoji žalosti. Da se preprosto nikamor ne premaknemo. Takrat največkrat iščemo pomoč v knjigah in in v idejah drugih ljudi. Pozabljamo pa, da največje bogastvo leži prav v nas.

In še nekaj je, preveč časa izgubimo, da se spet premaknemo v neko novo radostno življenje. Svoji žalosti posvetimo veliko ur, dni, včasih tudi mesecev. To se dogaja zato, ker se v “normalnih” dnevih ne zavedamo, kako hitro teče življenje. Da ga nekega dne več ne bo. In da ko se z leti oziramo nazaj na svoje življenje, se največkrat čudimo, zakaj smo tako dolgo trpeli, za neko stvarjo, ki ni bila zares vredna nič.

Vse to temelji pravzaprav na zavedanju. Človek se pomika počasi, ker ima občutek, da je čas večen. Človek, ki nekako ni prebujen, daje več pozornosti nepomembnim stvarem. Vsak, ki pa se zaveda svojega življenja, lahko prej žalost, izgubo, nemoč spreminja v lepše in bolj polne trenutke življenje.

Ste se kdaj vprašali, kako ljudje najlažje pridemo spet v neko radostno življenje, okušamo radostne trenutke svojih dni? To se zgodi, ko v sebi začutimo tisto iskrico, ki preskoči v nas. Ko v trenutku občutiš spet voljo do življenja. Voljo do druženja. Voljo do dela. Voljo po ustvarjenju. Voljo, da greš na sprehod, da slikaš, da poješ …. Voljo po tem, da se znova zaljubiš. Voljo, da si spet najboljši prijatelj, starš ….

Seznam je tako dolg, da ga ne zmorem končati. Danes zjutraj je v meni preskočila ta iskrica in naredila sem nekaj, kar sem si zares že dolgo želele pa zaradi narave bolezni to čez zimo nisem uspela. Včeraj sem pa svojo željo pretvorila v dejanje in zdaj sijem od sreče. In pišem ta blog, da morda tudi v vas preskoči ta iskrica, da naredite nekaj novega. Nekaj najboljšega zase.

Ta iskrica se imenuje navdih. In če moj navdih zdaj v vas prebuja vaš navdih, bomo srečni in zadovoljni vsi. To pa je lepota in pomen življenja.

Nastja

Poglej še

Živim za trenutke

Posamezni trenutki postanejo večnost našega življenja. Zato si dovolite in sami poskrbite za njihov izid …

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri