Halo, halo, Rachel tukaj, prosim.

Da, pozdravljeni. Gordonova tukaj. Napotili so me k vam in vas toplo priporočili, ker ste zelo cenjeni. Profesor Bereket je dejal, da mi akupunktura lahko pomaga, a le v določeni meri. Pri problematiki čustev pa ste vi strokovnjakinja z odliko. Rada bi vas obiskala danes popoldne. Bi se lahko srečali?

Trenutek, gospa Gordon, preden se dogovoriva za sestanek, bi vam rada zastavila nekaj vprašanj. Rada bi vam razložila, kaj delam in česa ne, potem pa bi se odločili, ali me želite obiskati.

Ni problema, gospa Rachel.SEM LE OGLEDALO
Koliko ste stari?
45 jih imam.
Kaj ste po poklicu?
Računovodja.
Ste poročeni?
Da.
Otroci?
Trije.
Zakaj me želite videti?

Imam težave s črevesjem. Najprej so me poslali k dr. Bareketu in akupunkturistu, ki pa me je poslal k vam.

Hvala vam gospa Gordon. Povedali ste mi vaše skrivnosti in zdaj vam bom jaz povedala moje.

Torej, poglejte gospa Gordon, nisem psihologinja, niti socialna delavka, psihiatrinja ali zdravilka, pa tudi »prijazna« nisem. Jaz sem ogledalo, ki odslikuje vašo resničnost; pokaže stvari, ki jih počnete, da ustvarite svojo stvarnost. Svetujem vam lahko, kaj storite, da spremenite svojo resničnost. Med osnovna spoznanja človeka štejem, da sami ustvarjamo svojo resničnost, vsak trenutek bivanja. Vsak trenutek smo sami razlog svojim »boleznim« in »problemom«. Nihče nas ne more pozdraviti in tisti, ki to trdijo, zavajajo. Njihovo »zdravljenje« bo v najboljšem primeru le začasno.

Kako ozdravimo?

Proces se odvija po štirih kanalih. Prvi kanal je zagotovitev znanja, ki pa ga žal ne dobimo v nobeni ustanovi. Brez tega znanja je, kot bi ne znali prečkati ceste – povozijo nas na »avtocesti življenja«, ne da bi razumeli, kako bi se to lahko zgodilo in nenadoma se pojavi bolezen.

Drugi kanal je »pranje možganov«. Tega izraza ne maramo, a naši možgani so podobni računalniku, in programi v njem ustvarjajo našo resničnost. Če na primer moj program pravi: »Bojim se biti brez denarja«, potem bo natanko tako. Najprej moramo razpoznati programe, in če si to želimo, jih spremenimo.

Tretji kanal je – sposobnost notranjega uvida. Vsi odgovori in rešitve ter vse zdravilne metode so v nas samih. Nimamo še slišnega razumevanja, ki je nov jezik, ki se ga je treba še naučiti.

Četrti kanal – dejansko srečanje z menoj – omogoči nekaj, česar na znam opredeliti ali znanstveno razložiti. Ne želim reči, da sem nekaj posebnega; pač pa, da ima vsak od nas posebne sposobnosti. V trenutku, ko se priključimo na naše notranje moči, se to odrazi navzven. S temi močmi delava v dvoje, kar pomeni, da soglašate s spreminjanjem vašega uma in se tako lahko spremenite v temeljih. To zahteva vztrajno doslednost in popolno delo na sebi.

Gospa Gordon, me še vedno želite obiskati?

Gospa Rachel, zveni zelo zanimivo in vzpodbuja mojo radovednost. Bom premislila.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 11/07/2019

Oznake: