Samota – strah pred samoto

[the_ad id=”33110″]

Zagotovo je samota eden našin največjih strahov.  Ljudje se bojimo tistih trenutkov, dni in časov, ko smo brez partnerja.

Strah pred samoto pomeni, da se bojimo biti sami s seboj in s svojimi trenutki. Takšno je soočanje z resnico. Če znamo pogledati resnici v oči, se lahko zavedamo, da je samota lahko pravi blagoslav.

Biti sam s seboj je lahko zelo ustvarjalno obdobje. Čeravno se bojimo, da ne bomo v samoti našli ničesar drugega kakor praznino, bomo v resnici marsikaj odkrili.

Spoznali bomo resnico svoje duše, umirili bomo svoja čustva. Vase bomo povabili  svoj notranji mir.

Prepoznali bomo svoja hrepenenja. Naučili se bomo, da smo v bistvu povezani z drugimi živimi bitji, tudi kadar smo sami.

Bodimo zadovoljni, kadar srečamo Samoto

Dovolimo ji, da nam odpre vrata svoje duše, da spoznamo sebe v svojih najglobjih trenutkah. Naj nam trenutki samote poglobijo našo samospoznanje in tako preženejo lastne strahove o samoti.

Samoto izživimo kot izkušnjo, kako globoko zmoremo razviti svoje občutke. Potrudimo se, da bomo iz samote odšli, bolj močni kot smo vanjo vstopili. Trenutke samote uporabimo za učenje novih stvari, za branje pozitivnih misli in življenjskih načel.

Privoščimo si sprehod. Sami.

Uživajmo v svoji samoti, predvsem pa razmišljajmo pozivno, kajti nikoli ne vemo, kdaj nas samota lahko zapusti in bomo potem morda nekega dne hrepeneli in hrepeneli, da bi vas še kdaj obiskala.

Soočenje s samoto naj bo torej umirjeno in pozitivno naravnano.

Vzamimo si kak dan in se namerno soočimo z njo.

Spoznajmo, da biti v samoti, biti samski ne predstavlja nekaj zastrušajočega, tega nekaj prav nasprotnega. Pomeni imeti veliko dobrega časa zase. Biti srečen in zadovoljen. Živeti po vseh svojih močeh. Imeti vsak dan nove možnosti za spoznavanje življenja, za osebno rast.

Biti v samoti naj za nas predstavlja oazo miru, oazo brez strahu. Spoznajmo vse njene pozitivne strani, izkoristi,o ta čas, ki nam je podarjen.

Naj samota postane radostno obdobje, ker bomo le tako zmožni se soočiti z njo, kadar bo nekega dne  prišla nenapovedano in nezaželjeno.

Samota- strah pred samoto

Samota- strah pred samoto

Da boste premagali občutek, da je biti sam nekaj

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 11/08/2019