Pogovor s strahom
Zgodbe za dušo

Strah, rad bi se pogovoril s teboj. Od nekdaj se te bojim in trepetam pred teboj. Ne razumem, zakaj si vePogovor s strahomnomer z menoj? Kaj, ko bi si privoščil kake kratke počitnice? Pravzaprav, zakaj si ne bi privoščil večnih počitnic?

Zakaj, dragi moj, naj bi počitnikoval? Ob tebi imam najboljše počitnice, kar si jih je moč želeti. Zabavam se ves čas. Ti se me na vso moč bojiš in to je največ, kar lahko dobim. Zakaj bi se potem trudil v tujini?

Ne razumeš, kaj? Dokler si želiš, da bi izginil, dokler bi me rad pregnal ali pobegnil od mene, krepiš moj pomen in mi zagotavljaš najboljšo hrano – pravo kraljevsko pojedino in s teboj se počutim kot kralj med kralji.

Pravzaprav ti sporočam skrivnost mojega obstoja, in če je kaj, kar me skrbi, je to, da bi se te moje čudovite počitnice nekoč končale! Če boš nekoč nenadoma dojel, v čem je stvar in me boš sprejel in pričel ljubiti! Takrat bom izgubil vse, moje poslanstvo bo prazno, izgubil bom pravico do obstoja in moje počitnice se bodo končale.

Dokler vem, da si tak kot večina drugih ljudi, ki me le stežka sprejmejo, lahko počivam in uživam. Le peščica vas ve, kako se me je moč znebiti, hvala Bogu!

Pa pozdravljen, ha, ha, ha…

Rachel Meron

 

 

 

Skupine:

Zgodbe za dušo,

Zadnja posodobitev 10/07/2019