ponedeljek , marec 18 2019
Domov / Kolumne ✍ / Pomembno je, da si zase vzameš čas

Pomembno je, da si zase vzameš čas

Vsak dan je pomemben.
Vsak trenutek je pomemben.
Vsak občutek je prav tako pomemben.

Ko se odločimo, da bomo živeli popolno, smo zmožni sebe postaviti na prvo mesto. Ne, to ni sebično dejanje, to je le pomembna odločitev, ki jo moramo sprejeti. Skozi razna obdobja smo se dobra naučili skrbeti za druge ljudi. Bili smo pripravljeni pozabiti nase, le da smo lahko ustregli drugim. Tako nam lahko zmanjka časa zase. Ob vsem tem pa, se samo ob mislih, da bi si vzeli čas zase, lahko pojavi občutek krivde.

Ko se enkrat poglobimo vase, ko se začnemo zavedati lastnega življenja, zmoremo postaviti nova pravila. Občutek časa, ki ga namenimo sebi, svojim dejavnostim, je najboljša pot k pridobivanju občutka, da smo sebi pomembni. Če samostojno oblikujete svoje življenje, se zavedate, da morate od nekje črpati pozitivno energijo. To si vsak posameznik pridobiva na svoj način. Nekateri z branjem knjig, drugi z delom na vrtu ali s kakšno športno dejavnostjo. Koliko časa boste potrebovali zase, si lahko sami določite, pomembno pa je, da pri tem vztrajate, dokler vam ta dejavnost ne pride v navado. Nihče drugh ne sme odločati o vašem življenju. Tukaj ne gre za pretiravanje ali za življenje, ko ste sami sebi dovolj, ali ste sebično postavljeni na prvo mesto, gre samo za občutek samozavedanja.

V življenju imamo pravico samo oblikovati svoje življenje. Zato se ob zavedanju tega, rodijo dobri občutki, ki nas napolnijo z radostjo in veseljem do življenja. Ko enkrat občutite zadovoljstvo, steče življenje tako, da ga želite le še nadgrajevati in izpopolniti. Praznina se zasenči, postanete polna oseba. Oseba polna dejanj in ljubezni.

Dejavni ljudje imajo tudi manj pogojev, da zbolijo za stresom. Saj z dejavnostjo in ljubeznijo do življenja, vase privabijo srečne trenutke in se tako sproščajo hormoni sreče. Ko ste sproščeni. imate veliko možnosti, da še bolj napredujete. Življenje ni konstantno in je le nenehno spreminjanje in privabljanje različnih dogodkov.

Ko boste delali svoj lastni načrt, se spomnite; POMEMBNI STE. Nihče ne more odločati, kaj boste počeli. Nihče vam ne mora kratiti vaših odločitev. Nihče nima pravice, da vam izpodbijati samozavest in vam dela slabo vest.

Če se ujamete v nelagodje, je zdaj pravi čas, da razmislite, kdo ste in kaj radi počnete.

ČAS, KI GA PORABIŠ ZASE JE NEPRECENLJIV

Nastja Klevže

Poglej še

Živim za trenutke

Posamezni trenutki postanejo večnost našega življenja. Zato si dovolite in sami poskrbite za njihov izid …

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri