Search here...
TOP
nastja klevze

Dovolite mi, da se predstavim

O meni – NASTJA KLEVŽE –  nekaj iz mojega življenja. O meniNastja nekaj besed iz mojega življenja.

Rodila sem se 18. decembra 1971 in svoji mami naznanila tisto leto prav posebni božič. Ko je držala v roki svojo štručko, gotovo niti slutila ni, da njena deklica živi s težko, neozdravljivo boleznijo.

Najbrž sem že kot otrok razvila svojo močno življenjsko energijo, ki mi je dala možnost življenja in čez vse ovire šla tako močna kot še pomisliti ne bi upala. Danes sem pozitivna oseba, nasmejana, zadovoljna, radostna in polna hrepenenja po življenju. Ravno zaradi vsega, kar mi je ponudilo življenje.

Odraščanje

Imela sem srečo, da sem odraščala v čudoviti družini, v kateri si družinski člani pomenim o veliko. Smo povezani, kakor veje na najlepšem drevesu. Poleg staršev sta me vzgajala, pazila in ljubila še ljubeča stara starša … Zanju lahko trdim, da sta privilegiji mojega življenja. Toliko nežnosti, toliko ljubezni … to je življenj. Nekateri menijo, da so dedki in babice preveč popustljivi, moje mnenje pa je, ljubite se v času življenja – kajti vse mine …

Lan prvic v cirkus

Lan v cirkusu

Vsi, ki so se v otroštvu z menoj igrali, vedo nekaj, da sem noro, noro rada imela svojo punčko črnko. Za nobeno drugo je ne bi zamenjala. Še danes je del mojega življenja in mi veliko krat pričara vse lepe trenutke, ki sem jih v otroštvu preživljala. Vse to so dragocena darila mojega pokojnega dedka, ki ni nikoli izvedel za mojo bolezen. Njegova dobra volja, bi mi življenje še gotovo samo olajšala.

Zame je v življenju zelo pomembno to, kar sem se naučila sama ustvarjati. Med drugim so to moje Pozitivčice. Navdih vsem ljudem, da je življenje lepo.

Prvo moje delovno mesto je bilo v družinski trgovini, kjer sem prodajala kopalniško opremo. Kopalnice iz sanj. Zame najlepše delo, ki sem ga lahko opravljala.

Potovanje čez življenje

Potovanja so moja največja strast življenja. Videla sem nekaj čudovitih krajev in tam doživela nepozabne trenutke. Med drugim sem ob naših sosednjih državah obiskala še  Turčijo, Romunijo, Grčijo, Španijo, Bali, New Yorka, Venezuelo, Florido, Egipt, Maroko, Florido. Spoznavala sem svet in kulture. Zato lahko trdim, da je moje življenje pisano in raznoliko kakor mavrica.

Živali so moje spremljevalke skozi vsa obdobja. Trenutno so ob meni Luna, Oliva, Eri in Luka Načrtujem še prihod kakšnega … V kratkem.

Imam imena, ki jih hranim in jim vsak dan znova šepetam hvala.

Skozi vso to potovanje v življenju,  sem imela trdega in neusmiljenega spremljevalca, ki me je pošteno mučil in mi ni dovolil, da živim brez skrbi.

Več kot 20 let sem živela z neutrudnim kašljem, ki je prav ponoči z menoj počel, kakor mu je bila volja. Ob enem sem se srečala z zdravniško napako  – z zmotno diagnozo. Oz. kar z nekaj napačnimi diagnozami. Kasneje je sledilo večletno neodkritje bolezni. Vse dokler nekega dne nisem telesno popolnoma izčrpala, do onemoglosti. Bilo je zares hudo. Moje življenje, preprosto več ni bilo življenju podobno.

Da se je zgodil premik k boljšemu življenju, se lahko zahvalim dr. Fležarju, ki je na Golniku, že ob najinem prvem srečanju predpostavil diagnozo. Izvidi iz Belgije so bolezen samo še potrdili. Cistična fibroza. To je težka neozdravljiva bolezen, ki pa mi nikakor ni vzela volje do življenja. Nasprotno!

O meni - nastja klevze

Nekaj besed o meni

Zaupam vam lahko še, da se je po tem moje življenje popolnoma spremenilo. Na bolje. Začela sem ustvarjati svoje Pozitivčice.  Prvo Pozitivčico  sem  namenila sebi in pozitivnemu gledanju na nadaljnje svoje življenje.

Od tistega dne sem tako polna energije in prepričana, da je življenje najlepše potovanje in si želim to preprosto deliti z vami.

Tako so nastajale moje Pozitivčice … Počasi so dobivale svoj pomen in svojo podobo. Na željo vseh, ki so se z menoj zgledovali po srečnem življenju, sem jih oblikovala in natisnila.

Lahko si prebereš tudi članek:

Živim življenje in nanj gledam kot na ČUDEŽ ŽIVLJENJA.

Vsi, ki ste se dotaknili mojega življenja

Nastja Klevže

Nastja Klevze

Nastja Klevže - avtor Pozitivčic / motivacijske karte za navdih.

«

»