🌿🙏💛🙏🌿

Notranji mir, je stanje, ko smo popolnomo sproščeni – duševno in telesno.

Da bi lahko doživeli svoj notranji mir, si ga moramo najprej zaželiti ,nato pa se zavedati, da se zanj moramo potruditi, ga vzdrževati,  vse dokler nam ne pride v podzavest.

Notranji mir v svoje življenje

privabimo z zavedanjem, ko občutimo, da na točki vsakdanjega življenja več nismo zadovoljni.

Torej, ko se zavedamo, da okoli nas ali v nas samih razgraja nemir, nesrečnost, strah ali kakšen drug dejavnik, ki povzroča nezadovoljstvo. Iz nezadovoljstva, obupa, žalosti, zamer itd. se torej poredi sprememba, ki bo naš vodnik, k večjemu zavedanju in napredovanju naše zavesti.

Na stopnji svoje zavesti mnogokrat odreagiramo neprimerno, vihravo, nerazumljivo. Smo sami sebi največji tujci ali celo neprijatelji. Notranji mir bo v nas porodil novo razmišlanje, nov tok vihrave energije, ki bo neskončno sproščala in pomirjala.

To pa nikakor ne pomeni, da z notranjim mirom postanemo človek, ki se nikoli več ne  razjezi, postavi zase, popušča in se z njim lahko manipulira, ker je notranje umirjen.

Notranja umirjenost, ne naredi iz nas apatične ljudi, ki ne znajo več funkcionirati z ostalimi pripadniki skupine.

Notranji mir doživimo zato,

da se znamo po neugodnih situacijah čimprej umiriti nato pa rešiti problem tako, da bomo nanj pogledali s čim bolj optimistične plati. Ko se bomo podajali na pot umirjanja in relaksacije si bomo sami izbrali pot, ki bo naš vodnik do spremembe.

Notranji mir

Kako dosežemo notranji mir

Kako doseči Notranji mir?

Sede na postelji Notranje umiritev lahko doživimo že zjutraj preden vstanemo. Sede na postelji zapremo oči in nekaj minutk sedimo popolnoma umirjeni.

Dihamo globoko in počasi. Z globokim dihanjem napolnimo svojo telo s kisikom, ki bo večal moč naše zmogljivosti predvsem pa umirjal naš  živčni sistem.

Torej zadihajmo s polnimi pljuči in povsem sproščeni v novo jutro. V nas se bo prebudil optimizem in bolj veselo bomo preživeli dan.

 

Sprehod

Notranji mir

S sprehodom dosežemo notranji mir

Vsak dan, če je sprehod tisti, ki nas sprošča in umirja, pojdimo na kratek sprehod. Sprehod naj bo z namenom in nikakor ne po živahnih mestnih ulicah, kjer boste srečevali znance in klepetali o spominih in že minulih časih.

Zatorej iščite in najdite svojo pot. Voda, reka, jezero zelo pomirja. Lesket sonca nad vodno gladino nam vzbuja čar, ki vodi v umirjenost.
Če je mogoče si privoščite sprehod ob vodnih strugah.

Posedite ob rečnih nabrežjih in počakajte na zaton polne lune. Spoznali boste kaj je povezanost z naravo, s samim seboj in vesoljem.

Našli boste svoj mir in nihče ga ne bo zmotil. Strah o samoti bo odšel, ker boste pomirjeni spoznali, da najalepši del življenja doživite kadar ste popolnoma umirjenji.

Hoja v hribe

Hoja v hribe pa dodatno krepi moč uma. Najlepše o višini gora je zapisal Tomaž Humar, ki je svoje občutke popolne predanosti oživel v knjigi Ni nemogočih poti.

Predlagam vam, da se umirjate s pomočjo misli iz knjige Ni nemogočih poti, v mislih pa naslikate višine, gore, sonce in to kar je nam ne plezalcem tako nedosegljivo.

Vsi, ki ne zmoremo v višine, pa bo za nas tudi zelo dobro deloval vzpon na bližji hrip ali kakšno goro.

Kajti že  hrib iz katerega lahko opazujemo dolino, ali se dotikamo sonca, ki zahaja nas bo poživel. Takšna slika je nepozabljiva in kadarkoli si jo bomo priklicali v spomin, bomo v mislih podoživeli sonce, hribe, drevesa in vse tisto kar je tam nekje iznad nas.

Glasba, ki umirja

Relaksacija z glasbo za umiritev je posebna zvrst glasbe zasnovana na inštrumentalnih tonih iz katerih se vijejo zvoki narave in živih bitij.

Gre za zelo umirjene zvoke, ki v nas dosežejo poseben učinek. Glasbo za umiritev večkrat dobronamerno dodajajo na predvajalnikih v letalih. Tako mnogi ljudje z njo premagajo strah in lažje preživijo polet.

Glasbo si privoščimo tudi zvečer, sploh, če preživljamo kakšno stresno obdobje in zvečer, če težje zaspimo. Glasba je čudovita komponenta na poti umiritve našega uma.

Relaksacijska glasba naj je najlepša kadar vključuje zvoke narave, kot so dež, slapovi, valovi ali glasove živali; glasovi delfinov, oglašanje ptic ali celo volkov itd.

Joga

Joga je najboljša za pomiritev duha in telesa. Vaje joge izvajamo počasi in pravilno. Vedno do svoje zmožnosti.

Ena najboljših učiteljic joge je zagotovo Wai Lana, ki v svoji izvirnosti
in skozi  vaje človeka pripelje, do spoznanja pomembnosti svojega lastnega duha in telesa.

Jogo lahko vadimo doma ali pa se vključimo v kakšno skupino. 

 

Mislim pozitivno

Pomembno je misliti o stvareh in svojem življenju pozitivno. Priporočam tudi, da spremljate MISLI in iščete v njih svoj navdih.

Notranji mir z Pozitivnimi Mislimi

Pozitivne Misli

Nastja Klevže

 

 

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 21/08/2019