Se vam je zgodilo, da vas moški po zmenku ni več poklical?

Imela sta zmenek in imela sta se  zelo lepo. Morda čudovita večerja v restavraciji, sprehod v parku, prijeten klepet ob kavi …. ? Nekako ste pričakovali nekaj več, najbrž razmerje. Drugi dan ste čakali na njegov klic. In ni klical. Poklical vas ni tudi naslednji dan, tudi ne naslednji teden, pravzaprav nikoli več….

Najbrž vsaka ženska vsaj enkrat doživi tako neuspežno srečanje. In takrat se verjetno vprašamo: ZAKAJ?
Pa poglejmo nekaj razlogov:

1. Je zmenek zanj le rekreacija.
Obstaja kategorija moških, za katere je zmenek z žensko lep način druženja. Niso pripravljeni na resno vezo, všeč jim je le zmenek in spogledovanje.
Ti ljudje dobro vedo kaj se z njimi dogaja in je zanje povabilo, le sprostitev v vaši družbi. Zaradi take osebe ne bi smeli biti prizadeti, saj vam je s tem ponudil vse kar zmore. In če bi vam takoj povedal, da se z vami ne misli dobivati, bi prav gotovo ispadel zelo neumno.

2. Različna hitrost.

Babica vam je prav gotovo za navdih kdaj povedala, da se zmenek prvi dan mora končati s poljubom na roko – čez nekaj časa pridejo poljubi na usta in seveda šele po poroki pride seks. On pa misli drugače! Po večerji se mu v avtomobilu zahoče seks. Nič presenetljivo dejstvo ni, da je to bilo vse in nikoli več.

Malo kdaj se dogodi, da se za ljubeči par prvi zmenek konča v postelji. Če pa se, vas zato ne bo nihče obtoževal medsebojne nemoralnosti. Po drugi strani, pa se s seksom na prvem zmenku lahko zelo opečete.

3. Prestrašil se je.
Moški se bojijo mnogih stvari. Močnih čustev, odgovornosti, obveznosti… Če je prišlo do ispada le teh, vam nič ne bo pomagala vaša lepota. Razlike so zrušile njegov spolni neuspeh, četudi ste bila zanj super ženska.

” To je zame preveč!” Mnogo moških, ki se ustrašijo, tako zaključijo svoj zmenek.

4. Izvedle ste netaktično potezo.

Vprašal vas je, kam želite iti, pa ste navedle, preveč drago restavracijo. Vprašale ste, kje je njegov avto, ko je po vas prišel s taksijem.

Smejale ste se mu, ko ni znal jesti s palčkami v kitajski restavraciji. Pametno se je na prvem zmenku obnašati bolj nevtralno, kajti s svojo nepremišljenostjo, lahko nekoga prizadenemo v dno duše, čearavno si oseba to ni zaslužila.

5. Preveč ste govorila o sebi.

Povedala ste, da ste bila okužena z mumpsom, da ste se noro bala zobozdravnika, da je bila vaša babi štirikrat poročena, skratka glavo ste mu napolnila z nepomembnimi informacijami.


6. Tihi ste, brez besed.

Pred vami sedi simpatičen moški, ki pripoveduje šale in uživa v vaši družbi. Vi ste pa polnoma izgubljena, zmedena, ne veste kaj reči. če se vam to zgodi prvič – si odpustite. V kolikor pa se vam te stvari ponavljajo naredite nekaj na svoji samozavestnosti.

7. Neutrudna ispraševalka.

Ste neutrudna spraševalka, ki ga utrujate s vprašanji, kakor da bi v šoli reševal test.

8. Strah pred neuspehom.

Človek je po naravi lovec in ne plen. Lovec raje povlece zanko, kakor se sam vanjo ujame. Preudarni lovci celo izrazijo svoje namere na prvem zmenku.

Če ste imeli slabe iskušnje, več neuspešnih zmenkov, vas je sedaj prav gotovo strah. Strah poskušajte obdržati zase in se skušajte obnašati bolj sproščeno.

9. Kršite svoje meje.

Če na prvem zmenku vprašate ” Veliko časa preživiš v športu'”, si prav gotovo niste postavila nobenih meja.
Prav tako ni dobro, da na prvem zmenku, brez dovoljenja prebirate v njegovem avtu CD-je. Takšne malenkosti, ga lahko na prvem zmenku prestrašijo.


10. Niste  zainteresirana zanj in on to čuti.

Lahko, da vam posveča veliko pozornosti , pripoveduje pomembne stvari, vi pa pozornost vračate z zehanjem in popolnim ne zainteresiranjem za njegovo družbo. Spravile ste ga v neroden položaj in ne ve kaj naj še stori na zmenku. Mislite, da si bo še žel ponoviti zmenek z vami?


11. Prestrašen je, ker niste zadovoljna z njegovim poklicom.

Ženske bi najraje videle, da so njeni izbrani moški, med 30. in 40. letom, po poklicu, zobozdravniki, športni trenerji, direktorji podjetja, policaji, psihologi ……

12. Njegova mati, vam ni všeč.

13. Njegov položaj in status vam ne odgovarja.


14. Prestraši ga vaše stanje.

Včasih tudi obratno. Bogata ura, mobilni telefon, avto velike vrednosti, zlata kreditna kartica itd…   Ne kažite pretirano svoje premoženje. Lahko se zgodi, da ga s tem preplašite.

16. Vajin prvi zmenek je bil na napačnem mestu.

Bila sta vrestavraciji, prepolni hrupa. So bili vsi sedeži zasedeni?

17. Ali ob napačnem času.

Ravnokar se je vrnil iz naporne službene poti. Na zmenku je bil utrujen. Vi ste zato bila jezna in zmenek ni imel prav nobenega čara.

18. Preveč ste pametna.

Ženska je seveda redko pripravljena skriti svoj um. Lahko, da ga s tem očarate, ali pa …. obratno!

19. Ste na prvem zmenku priznala, da imate otroka iz prejšne veze.

Čutila ste, da mu je preveč težko sprejeti otroka. Otrok je preveč pomemben, da bi o tem molčale. In je prav, da o tem spregovorite na prvem zmenku.

20. Vajina pogleda na življenje, se ne ujemata.

Povedaal je, da rad potuje in spoznava tuje kraje. Vam se komaj ljubi sprehodit od hotela do plaže.

21. Omenila ste preveč moških v svojem življenju.

Moški ne marajo konkurence. Če še niste slišale tega stavka, je pametno si ga zapomniti. Zato nikakor na prvem zmenku, mu ne ponujajte uslug svojih moških prijateljev. Ne glede na to, ali so to maserji, avtomehaniki, finančni svetovalci…  Moškemu to ni všeč in odločil se je, da z vami ne bo ponovil zmenka.

22. Naredila ste načrt za prihodnost.

Naredila ste plan za konec vikenda z njim (koncert, ogled filma…). Videti je, kakor da boste celo življenje delala plane. Nesmiselno početje na prvem zmenku.

23. Ubila ste njegov smisel za humor.

Vaš oster jezik, je seveda vaše glavno premoženje. Ne znate se šali, temveč le zasmehujete ljudi okoli sebe. Boji se, da bo sam postal predmet zasmehovanja.

24. Bila ste preveč radovedna.

Nenehno sprašujete. “Kje delaš? Kdo so tvoji prijatelji? Kaj bi jedel za zajtrk? Kje si preživel novo leto? …”

Počutil se je kakor junak, pogovorne odaje in utrujen od vašega središča pozornosti, kamor ste ga spravile. Ni več poklical? Moški niso preveč zgovorni. In ne razlagajo podrobnosti.

25. Na zmenek pripeljete prijateljico.

Ker vas je strah, na zmenek ne pridete same. Vaša prijateljica se vključi v pogovor in namesto vas opravlja nesmiselni intervju.

26. Pokazala ste se v napačni luči.

Nekatere ženske, rade povedo o sebi, kar ni čisto res.

27. Bile ste preveč seksi.

Preveč seksi oblečene na prvi zmenek lahko zmoti moškega. Jeste sladico in podajate češnje v usta kakor Kim Beshinger v filmu 9 tednov in pol. Plešete striptiz na odru kluba.

28. Preveč ste kritična do sebe.

Obstajajo ljuje, ki sebe kritizirajo vsako minuto. Nekatere si mislijo, da je to zabavno. Morda kot to počnejo v družbi svoje prijateljice, nikakor pa to ne počnite na zmenku z moškim.

Znano je, da je samoironija in kritika oblika psihološke zaščite.

29. Vajina temperamenta nista enaka.

Hotel je na ples, vi pa ste si želela na miren pogovor z njim. Pred vami je desetkrat govoril s prijatelji, vi ste diskretno utišale svoj mobilni telefon. Vi imate rade sladko, on šteje kalorije? Ali vse obratno? Kakor koli – ne ujemata se. Morda je dobro, da vas nikoli več ni poklical.

30. Niste prosta.

Povabil vas je na obisk, ker ni vedel, da ste poročena, vezana. Če vas tak moški veš ne pokliče, je vreden spoštovanja.

31. Ni prost.

Upal je na flirt, potem pa je spoznal, da vi želite nekaj več. Takšni prestrašeni moški, ki ne namerava zapustiti svoje žene, partnerke, punce se vam več ne bo javil.

32. Na zmenku govorite o svojem bivšem.

Samostojna zrela ženska, ponavadi tega ne počne. Niste mu zanimiva, ne bo se spuščal v razmerje z vami, saj mu trikotnik ne odgovarja.

33. Ni sam vplival na to, da ne pokliče.

Izgubil je vašo vizitko, ali pa so mu ukradli telefon.

Po zmenku vas ni več poklical

Skupine:

Razno, Za navdih,

Zadnja posodobitev 10/07/2019