Ljubezen je, ko te nekdo sprejme takega, kot si!

Ljubezen! Kadarkoli pomislim na ljubezen, vidim morje in sonce…In sončni zahod…

Ljubezen v nas prebuja topla čustva, željo po bližini drugega človeka. Prebuja željo po zaupanju, skupno potovanje in vse, kar v nas prebuja srečo. Ljudje smo bitja, ki smo prilagodljiva in narejena za življenje v dvoje, za življenje v družini.

Izbira partnerja je lahko, kar precej zahtevna stvar. Včasih je preveč romantična. Včasih pa izbira pomeni le vdajo, da nismo sami. Ljudje se zaljubljamo iz različnih vzrokov in različnih razlogov. Za izbiro partnerja ni zapisanih pravil, pa vendar nas v življenju spremljajo izkušnje. Velikokrat so ljudje z nizko samopodobo, veseli prvega partnerja, ki ga spoznajo. Ljudje z nizko samopodobo lahko tudi več let ostajajo v razmerju, ki jim nudi vse prej, kot toplino in ljubezen. V odnosih, ki povzročajo trpljenje, so nezdravi in jim škodujejo.
Romantične ljubezni so zgodbe, v katerih se izmenjavajo solze in smeh kakor noč in dan. Za vsako slabo izkušnjo pogosto partner svojo partnerko nagradi. Težko verjamem, kolikokrat že lepa beseda, zasenči pri ženskah slabo partnerjevo vedenje. Moški so lovci in si privoščijo, da so kakor muholovke, na katero se ženske zalepijo, že zaradi lepih besed, sladkih obljub, osladnih sporočil in drugih umetnosti, ki so za osvajanje dobrodošle. Večkrat si skušam razložiti, zakaj presneto ženske potrebujejo vso to pozornost. In zakaj jim svoja lastna, tako malo pomeni. V življenju bi si ženska morala najprej postaviti svoja lastna merila. Če jih niso zmožna z lahkoto dojeti, bi njena skrb morala postati, kako si jih priučiti. In šele, ko bi se vse lastne vrednote dodobra usidrale vanjo, bi si lahko ustvarila kakovostno razmerje.

Za spremembo od izbire pa smo zadovoljni v novem razmerju takrat, ko smo po ločitvi vzeli prvega partnerja, ki je pokazal zanimanje za nas. Pri tej obliki se mi zdi, da postane ljubezen kot most med dvema branjevkama. Najlažja pot. Končno nisem več sam. Končno imam partnerja. Ena stran, ki potrebuje drugo. Takšni obupani partnerji, čezmerno nudijo ljubezen, so hitri in polni obljub. Od vznesenosti se le težko zavedamo, kaj so v bistvu v prejšnjem razmerju doživeli. Koliko resnice so sploh povedali o sebi… A znak, da se nekomu mudi, je obseden, je hiter…. Največkrat čez leta pokaže, kako malo smo zares bili pripravljeni spoznati človeka, v kateri smo se zaljubili.

Ljubezen je, ko te  nekdo sprejme, takšnega kot si

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/05/2019