Kako torej spet začeti z zmenki?

1. ODLOČITE SE IN NAREDITE PRVI KORAK. Novega potencialnega partnerja ne boste našli tako, da boste ves čas posedali doma. Pomembno je tudi, da vas ne zadržuje strah pred zavrnitvijo.

2. NE PRIČAKUJTE NIČESAR! Ko končno najdete “pravega”, bodite hladnokrvni. Na zmenek pojdite z namenom, da se boste zabavali. Ne pričakujte, da vas bo “zadelo kot strela z jasnega”, niti tega, da bo oseba, s katero se boste dobili, prava in zadnja. Pravzaprav sploh ne pričakujte ničesar. Morda bo ta oseba dovolj “prava” za drugi zmenek – ali tudi ne. Počutite se dobro v svoji koži in se zabavajte.

3. NE LAŽITE, NE PRETVARJAJTE SE IN NE OVINKARITE. Drobne laži na zmenkih z novim potencialnim partnerjem se vam lahko pozneje maščujejo. Prej ali slej vedno pridejo na dan. Če vam tema pogovora ni všeč, je bolje, da ste iskreni in poveste najmanj, kar o tem lahko poveste, ali pa osebi recite, da na ta pogovor še niste pripravljeni.

4. UPOŠTEVAJTE OTROKE. Če imate otroke, so zmenki veliko bolj zapletena reč kot pri samskih ljudeh. Novega potencialnega partnerja otrok zaznava kot čustvenega vsiljivca, kar po svoje drži. Lahko se zgodi, da si novi partner zaradi otroka celo premisli. Možno je tudi, da vaš nekdanji partner ne bo navdušen nad tem, da ste znova “na trgu”, in bo skupaj z vajinim otrokom zapletel zadeve. Zato je prav, da se z nekdanjim partnerjem dogovorita o pravilih igre, še preden pride do “igranja”. Na primer: nenapovedani obiski niso dovoljeni, čas, ko gre otrok k drugemu staršu, mora biti jasno določen. Prav je tudi, da otroku novega partnerja ne predstavite vsaj tako dolgo, dokler niste prepričani, da se med vama razvija resno razmerje. Več novih snubcev ko predstavite otroku, večja je namreč verjetnost, da bo zmeden.

5. “ZASLIŠITE” NOVEGA PARTNERJA (ZASTAVLJAJTE MU PRAVA VPRAŠANJA). Ko ste bili nazadnje v igri osvajanja, ste se morda morali zanašati na govorice o bivšem partnerju, na osnovi katerih ste si o njem ustvarili določeno mnenje, vtise. Zdaj pa živimo v informacijski dobi, v kateri so govorice staromodne. Možnosti, ki jih ponuja internet, so tako rekoč neomejene.

6. IZOGIBAJTE SE TELESNI INTIMNOSTI, če ste še vedno čustveno vpleteni v nekdanje razmerje. Vzemite si čas; ne nazadnje je čar osvajanja prav v tem.

7. NE PRIMERJAJTE IN NE POSPLOŠUJTE. Če je bilo vaše preteklo razmerje težavno, ne projicirajte tega na vse prihodnje partnerje. To bodo začutili in to jih bo odvračalo. Prav tako ne smete pričakovati, da ima vaš novi (potencialni) partner enake vrline kot nekdanji. Tudi ni pošteno, da od njega pričakujete, da bo kopija nekoga drugega. Dajte mu priložnost, da se izkaže takšen, kot je. Tak je namreč najbolj zanimiv.

 

 

Negativne misli
Negativne misli

Pozitivne misli in negativne misli. V glavnem naše življenje deluje na mislih. Na hitro jih lahko opredelimo v pozitivne in negativne. Nevtralne misli same po sebi ne tvorijo občutkov in ne tlakuje…

gesla za privabljanje denarja
Gesla za privabljanje denarja

Naša podzavest si zapomni vse, kar smo doživeli v življenju: vsebuje vsa naša stališča, strahove, odgovorna je za intuicijo in uspeh v življenju. Obstajajo GESLA ZA PRIVABLJANJE DENARJA, ki vam…

Angelske ure za junij 2020
Angelska ura za junij

Angelska ura je poseben čas, ko je Nebo odprto za prošnje Angelom. Strokovnjaki priporočajo, vsakodnevne angelske molitve, da ne bi prekinili duhovne rasti, ter bi se tako uspešno uprli težavam i…

Nastja Klevže - življenjska energija
Novi začetki – nova življenjska energija

Novi začetki življenja z novo življenjsko energijo. Novi začetki v nadaljevanju našega življenja. Ste pomislili kdaj, kakšno osvobojeno energijo prinašata besedi novi začetki? Stara zgodba…

author-sign