Otroci in ljubezen je krasna zgodba s pozitivnim navdihom za vse dni v letu, za vse ljudje.

Po ulici je tekel majhen deček in ko je nenadoma zavil okrog vogala, se je zaletel v pešca. “Zaboga!” je rekel mož. “Kam tako hitiš?”

“Domov,” je rekel deček. “Hitim, ker mi bo mama dala zaušnico.”
“Kaj si tako želiš zaušnice, da tečeš domov ponjo? je zanimalo začudenega tujca.

“Ne. Toda če pride oče domov pred menoj, mi bo on primazal zaušnico.”

Otroci so ogledalo. Če jih obdaja ljubezen, jo odsevajo. Če ljubezni ni, nimajo kaj odsevati.

Anthoy de Mello, zgodba iz knjige Otroci in ljubezen
ŽABJA MOLITEV 2 – še več lepih misli za navdih POZITVNE MISLI

Pozitivna Zgodba: Ljubezen in Vzgoja

Po ulici je tekel majhen deček, njegovi koraki so odmevali po tlakovanih pločnikih. Obraz je imel napolnjen z resnostjo in odločnostjo, kar je pričalo o pomembnosti njegove misije. Ko je nenadoma zavil okrog vogala, se je nepričakovano zaletel v pešca. “Zaboga!” je izustil presenečeni moški. “Kam tako hitiš?”

“Domov,” je zadihano odgovoril deček. “Hitim, ker mi bo mama dala zaušnico.” Ta preprost odgovor je vzbudil radovednost pri tujcu, ki ga je srečal. “Kaj si tako želiš zaušnice, da tečeš domov ponjo?” je vprašal začudeni moški.

Deček je pogledal navzgor, njegove oči so odražale mešanico strahu in nujnosti. “Ne. Toda če pride oče domov pred menoj, mi bo on primazal zaušnico.” Ta dialog razkriva globlji pomen, ki se skriva v interakcijah v družinskih odnosih.

Otroci in ljubezen

Otroci so resnično ogledalo okolja, v katerem odraščajo. Če so obkroženi z ljubeznijo in razumevanjem, to odsevajo v svojem vedenju in odnosih. Po drugi strani pa, če so izpostavljeni strahu in strogosti, to oblikuje njihov pogled na svet in medosebne odnose. Ta zgodba, ki jo pripoveduje Anthony de Mello v svoji knjigi “Žabja molitev”, odpira vrata k razmisleku o pomenu in vplivu družinskih dinamik na razvoj otrok.

Vzgoja otrok je kompleksen in večplasten proces, ki zahteva empatijo, potrpežljivost in predvsem razumevanje. Otroci, ki rastejo v okolju, kjer prevladuje ljubezen, se učijo sočutja, empatije in medsebojnega spoštovanja. Takšno okolje jim omogoča, da rastejo v samozavestne in srečne posameznike.