Sreča ljubi tišino ali zakaj je modro molčati o svojih dosežkih

Ste že slišali pregovor, da gresta “tišina in sreča pogosto z roko v roki” in “Sreča ljubi tišino?”

To niso le besede, ampak zelo pomembna življenjska resnica, ki se je je vedno dobro spomniti.

SREČA LJUBI tišino
pozitivne misli

Mnogi so opazili, da ko nekomu poveste o svojih željah ali dosežkih, stvari takoj začnejo upadati in sreča izgine. V takih situacijah se izgubi samozavest, pojavijo se težave. Zato menijo, da je bolje molčati o svoji sreči ali namerah. 

Obsojanje drugih je pot v nič

Prva stvar, o kateri ne bi smeli govoriti, je negativno mnenje o drugih ljudeh. Sorodnikom, prijateljem in sodelavcem ne smete razlagati o tem, kako je nekdo kričal na drugo osebo v avtobusu, kako se je nekdo stepel, naredil nekaj slabega.

Tudi če je na koncu zgodbe »srečen konec«, je bolje, da o težavah ne govorimo. Nihče ne želi slišati o negativnem: tega je dovolj v življenju večine od nas.

Nihče noče, da bi ga učili življenja

Če je na primer človek postal vegetarijanec, potem to sploh ne pomeni, da morajo vsi okoli sebe govoriti o nevarnostih mesa in o tem, kako dobro je postalo živeti brez njega. Nihče se noče počutiti neumnega. In obratno.

O dosežkih je vredno govoriti le v tistih primerih, ko sogovornika to resnično zanima. Kdor je razsvetljen in moder, naj tega ne deli s prvim, ki ga sreča. Te dosežke lahko razvrednoti s svojo brezbrižnostjo.

Razpad energije in namere

Zelo pomembno je, da molčite o svojih daljnosežnih načrtih. Dejstvo je, da ko si zastavimo cilj, dosežemo ustvarjanje povezave s središčem obilja Vesolja. Ko v ta sistem uvedemo tujce, ti to povezavo uničijo in od nje ne ostane kamen na kamenju.

Sreča je, ko vemo, kam gremo, zakaj. Ta sreča je povezana z našimi načrti za prihodnost, ki se podrejo zaradi skepse bližnjih ali zavisti sovražnikov in tujcev. Zavist drugih lahko povzroči marsikaj. Sem sodi tudi hvalisanje z denarjem in uspehom. Zavistni in maščevalni ljudje se osredotočajo na negativna čustva, ustvarjajo zlo oko, kradejo človekovo življenjsko energijo .

V našem svetu je veliko negativne energije, ki lahko uniči prihodnost in sedanjost. Zato je željo po delitvi sreče z zunanjimi ljudmi bolje obdržati zase, še posebej, če je to zaenkrat le v načrtih, rezultat pa je treba utrditi.

Dobrodelne zgodbe

Nihče ne mara hvalisanja. Usmiljenje in narcizem sta dve stvari, ki sta si popolnoma nasprotni. Samo dobrota, narejena v tišini in skromnosti, ima poseben pomen. Če se nekdo občuduje na družbenih omrežjih, potem to druge prikrajša za občutek spoštovanja do osebe: zdi se, da se pripovedovalec povzdiguje na račun drugih.

Tudi če res želite govoriti o svojih dobrih delih, je bolje, da tega ne počnete. Kdor po naključju izve za njih, bo človekoljuba in velikodušnega človeka še bolj spoštoval – zaradi njegove skromnosti in nepripravljenosti, da bi vsem okoli pokazal, da je boljši od ostalih. Vsakršni dosežki in prijaznost so razvrednoteni, če o njih trobijo na vsakem vogalu.

Pomembno je določiti, kaj in kdaj povedati svetu okoli sebe.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 09/08/2022