O S E B N O   L E T O  4

numerologija osebno leto 4

Osebno leto 4

Potovanje preboja

skozi morje ovir

Dobrodošli v osebnem letu 4! Cikel  identitete, prednosti, napora, truda in žilavosti. To je leto trdega dela. Ne bo dvoma, da je prišel čas za nove prioritete in truditi se doseči specifične dolgoročne cilje. Ko se leto prične si boš moral oblikovati cilje kaj si pravzaprav želiš. Izdelati moraš trden načrt za dosego le teh. Ne pozabite, leto 4 je pogosto videti kot nejasna in nemirna vožnja, kajti narava je postavila na poti ovire, ki pogosto odvrne vašo pozornost od realnosti.

Prehod iz optimističnega leta3, ki je bilo zelo praktično, pa je 4. leto pogosto zelo težko. Sprejeti moraš, da vse kar se dogaja je namenjenu razviti sebe v svoj višji jaz.

Energija 4, daje moč vaši volji, ki je sestavljena iz vaših čustev – prijetnih in neprijetnih. Zanikanje čustev oslabi vašo voljo. Naravno pa je, da je volja zelo svobodna.

Kjer je volja zelo močna, so lahko zelo veliki dosežki. V letu 4 spoznamo, da nimamo volje, če se nismo osvobodili čustev, ki smo jih potlačili svoje potencialni z omejenim gledanjem. Spoznati občutke, je edina pot, vedeti, kaj in kako hočeš, da to ustvariš. Iz občutkov se rodi vsa ustvarjalnost. Hvaležni ste lahko, da boste na poti 4 dobili iskušnje, da je čustva nemogoče zanikati.

V letu 4 se lahko počutiš omejeno, kot da nimaš kontrole. Vendar pa tisti del vas, ki si želi svobodno, poskuša osvoboditi sebe. Ne vznemirjaj se, če tega ne razumeš takoj. Ko se leto razpre, bodo prišla nova razumevanja.

4 je resna in praktična energija, ki je potrebna za prebiti se skozi delo. Najbolje odgovori na rutino, zmogljivost, načrtovanje in organizacijo.

Potrebno si je postaviti jasni cilj za vnaprej – le to lahko ohrani njegov globok  smisel. Ampak kot boš kmalu ugotovil, če opustiš omejitve, kako daleč lahko prideš. Ko dojameš, da so razočaranja neizbečna in so del tebe, pomisli na zgodbo o dveh žabah, ki sta padli v vedro mleka. Ena od niju ni hotela, sprejeti nenadno spremembo in je utopila. Druga je spoznala kaj se je zgodilo in se ni vdala v usodo. Borila se je za preživetje. Tolkla je in mahala.  Trud je bil poplačan. Tolčenje je skisalo mleko v maslo in žaba je lahko splezala ven.

Vendar zate se zgodba ne konča tukaj. Saj ne pomeni, da kar si se naučil v letu 3, ne moraš uporabiti v letu 4. 3 je bilo leto optimizma, ampak črnogledost je premagala žabo, ki je utonila. 3 je leto da pospešeno spremeniš svoje vtise in se soočiš z dejanskim položajem. Prvi vtis, je prepričal žabo, da ni naredila ničesar. Zakaj ne vsaj poskusiti? 3 je število “uživaj življenje” in druga žaba je uživala življenje dovolj, da je vstrajala in ohranila življenje. Njen namen ni bil le preživeti, temveč življenje uživati ponovno.

To bo leto, ko boš razvil večji smisel svojega lastnega namena in boš sam sebi postavil določeno smer in “tečaj”. Ne moraš drseti brezciljno in pričakovati najboljše rezultate. Potrebuješ specifični in pomembni cilj, in biti odgovorni, da ga dosežeš.

Pretehtajte vsak vidik svojega življenja. Soočite se s svojo vizijo, kamor pelje vsak aspekt. Pozneje v letu, ko najdeš sebe, bodi praktičen, sooči se z dejstvi in išči rešitve, da lahko spremeniš svoje razmer, okoliščine.

Leto 4 je leto resnosti – treznosti in leto življenskih sprememb. Takoj ko boš sprejel “karakter” leta 4 se boš lahko v njem sprostil.

Svojo resničnost boš lahko oblikoval s svojim lastnim konceptom.

4 je št. Prioritet –prednosti in organiziranosti. Svoje življenje moraš urediti glede na to, kaj je zate pomembno. Stvari za katere si mislil, da so zate pomembne, boš menil, da te sedaj omejujejo. Krivljenje drugih je še ena omejitev, ker namigne, da si  kdaj žrtev. V resnici si sam ta, ki povzroča svoje lastne omejitve.

Leto 4 ti omogoči, da se osvobodiš iz položaja in prepričanja, da si fizično, čustveno, ali razumsko omejen. Ta vprašanja ti prprečijo da si takšna oseba kot veš da si lahko. To leto se boš soočil sam s seboj. Pogosto to nebo prijeten prizor, predvsem, ko spoznaš, da se bolj bojiš sprememb kot si priznaš.

To je čas, ko so vsakdanje in nekoristne navade kot plevel, zlasti tistih prepričanj in odnosov, ki preprosto niso pomembne za velike načrte. Vsakdanjost daje zmedo k večji sliki. Osredotočite se kaj je zares za vas pomembno, tudi celo, če se soočite z možnostjo, da polovica stvari več ni pomembna. Kar je pomembno za vas je osebna svoboda in ustvarjalnost.

Imejte pozitiven pogled na tiste aspekte, za katere verjameš, da ti dajajo podporo. Kmalu boš spoznal, da mnoge od njih so vaše lastne zamisli. Morda si preveč neresen? Morda si preveč trmast, za sprejeti pretekle in prisotne napake. Si nerealen glede svojih talentov in potencialov? Si nezdrav zaradi nepravilne prehrane, zlorabe substanc, ali premalo gibanja in spanja? Ali si nerealen glede financ in materialnega stanja? Ali deluješ na svoje lastne občutke in prepričanja ali drugih ljudi? Ali imaš svojo svobodo ali si se ji odrekel? Bodi pošten do sebe. Razmislite kaj ne želiš delati in skozi proces izločanja boš kmalu videl smer po kateri greš, če želiš zgraditi svojo osebnost in doseči stvari po katerih hrepeniš. To je čas produkta ustvariti kar želiš.

Trdo delo je neizbežno. Verjami vase, zaupaj si – to je KLUČDoločene sanje in cilji so se lahko zgodili v prejšnem letu, to pa je leto napornega trdega dela ki pride z držanjem cilja.

Ocenite in uredite svoje finance in materialno stanje. Aprila in maja bodo ti dogodki pritegnili vašo pozornost. Prihranite denar, kolikor zmorete, ker bo naslednjo leto 5, poskrbel za vzdušje in priložnosti zase in nekaj kar te veseli.

Bodite praktični in učinkoviti v tem letu, ko so viri omejeni. Razumiete kaj se dogaja z denarjem, do česa prihaja v zavajajočem svetu politike in ekonomije.

4 leto je kot cesta, polna omejitev in cestnih zapor- Življenje je tečaj z ovirami. To kar verjameš so tvoje osebne meje. Naučite se razširiti svoj pogled, tako da bo porast energije porinil vaše meje daleč proč. Nato, kljub temu da boš še vedno imel svoje omejitve, -vsi jih imamo – se neboš počutil tako utesnjenega.

Imeti moraš odločen cilj, obveznost izpolniti ga in vložiti moraš svoj trud. Kadar boš občutil, da se mučiš to leto, zaustavi delo in se sooči z dejstvi. Prihajal boš na vprašanja o svoji identiteti to leto; “kdo sem jaz” in “kakšen je moj namen” – na primer dvoje od pogostih vprašanj. Smisel identitete ne najdeš v temu, kaj počneš v življenju, ampak kako se počutiš v življenje in svoj prostor v njem. Vaše poklicno življenje utegne prevladati, ampak gre bolj zato kaj potrebuješ za življenje.

Napredek ni hitro viden v letu 4. Pogosto  so možni  časovni zamiki in ovire, ter napade osamljenosti, pesimizma in razočaranj. Pridobiti si moraš uravnoteženost, da ne pozabiš – to je leto dela in truda, da lahko živiš kot sam želiš.

Zakaj mora biti leto4, leto frustracij? Da ti pokaže, da je veliko vaših omejitev nepotrebnih in ni pomembno kakšne ovire se pojavijo, lahko se z njimi ukvarjaš in jih nato uporabiš kot svojo prednost. Vendar ne pozabite kaj je zate pravzaprav tvoja resničnost in se temu prilagajajte. Trenutek za trenutek.

To leto boš dobil svoj zakon, počutil se boš kot v ječi, ki ti jo bodo zgradili drugi okoli tebe. To morda nebo lahko leto, ampak z odločnostjo in disciplino, bo lahko eno najbolj izpopolnjenih ciklov polno pridobljenih izkušenj.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 13/07/2019