Pomembmo je, da si zase vzamem čas. Vsak dan je pomemben.
Vsak trenutek je pomemben. Vsak občutek je prav tako pomemben.

Pomembna odločitev, ki jo sprejmemo

Ko se odločimo, da bomo živeli polno, samozavestno življenje, takrat zmoremo sebe postaviti na prvo mesto. Na vrh seznama. Na vrh dobrega počutja. Ne, to ni sebično dejanje, to je le pomembna odločitev, ki jo moramo sprejeti.

Naučili smo se skrbeti za druge. Posvečati jim svoj čas. Bili smo pripravljeni pozabiti nase, le da smo lahko ustregli drugim. Če počnemo tako,nam lahko zmanjka časa zase. Zmanjka nam lahko čas za osebno rast. Za razvajenje. Za razumevanje.

Ob vsem tem se lahko že samo ob mislih, da bi si vzeli čas zase, pojavi občutek krivde.

Vzemi si čas zase

Ko se enkrat poglobimo vase, ko se začnemo zavedati lastnega življenja, zmoremo postaviti nova pravila. Občutek časa, ki ga namenimo sebi, svojim dejavnostim, je najboljša pot k pridobivanju občutka, da smo sebi pomembni.

[the_ad_placement id=”manual-shortcode”]

Pozitivna energija

Če zavestno oblikujemoe svoje življenje, se zavedamo, da morate od nekje črpati pozitivno energijo. To si vsak posameznik pridobiva na svoj način. Nekateri z branjem knjig, drugi z delom na vrtu ali s kakšno športno dejavnostjo.

Koliko časa bomo potrebovali zase, si lahko sami določimo. Pomembno je, da pri tem vztrajamo, dokler nam ta dejavnost ne pride v navado. Nihče drugh ne sme odločati o našem življenju. Tukaj ne gre za pretiravanje ali za življenje, ko ste sami sebi dovolj, ali ste sebično postavljeni na prvo mesto, gre samo za občutek samozavedanja.

V življenju imamo pravico oblikovati in živeti svoje življenje. Zato se ob zavedanju tega, rodijo dobri občutki, ki nas napolnijo z radostjo in veseljem do življenja. Ko enkrat občutite zadovoljstvo, steče življenje tako, da ga želimo le še nadgrajevati in izpopolniti. Praznina se zasenči, postanemo polna oseba. Oseba polna lepih misli in ljubezni.

Bodite ustvarjalni -vzamite si čas

“Ustvarjalni ljudje imajo manj pogojev, da zbolijo za stresom. Saj z dejavnostjo in ljubeznijo do življenja, vase privabijo srečne trenutke in se tako sproščajo hormoni sreče.”

Ko smo sproščeni, imamo veliko možnosti za napredovanje. Življenje ni konstantno in je le nenehno spreminjanje in privabljanje različnih dogodkov.

Pomembni smo

Nihče ne more odločati, kaj bomo počeli. Nihče nam ne mora kratiti naših odločitev. Nihče nima pravice, da nam izpodbija samozavest in nam povzroča slabo vest.

Če se ujamete v nelagodje, je zdaj pravi čas, da razmislite, kdo ste in kaj radi počnete.

ČAS, KI GA PORABIŠ ZASE JE NEPRECENLJIV

pomembno je da si zase vzamem čas

Nastja Klevže – Pozitivne Misli

Zadnja posodobitev 01/02/2024