Wendy Grant o nesporazumih

Ko se v odnosu počutimo vse bolj varno, se zmanjša število naših strahov in negotovosti; pogosto celo povsem izginejo. Kadar pa te strahove in negotovosti ves čas nosimo s seboj, utegnejo otežiti odnos. Če se nam ne uspe pravilno pogovoriti o svojih strahovih in dvomih, se lahko zapletemo v številne nesporazume.

Da bi intimni odnos lahko napredoval in se poglabljal, se morate naučiti, kako izražati samega sebe, kako poslušati druge, pa tudi kako iskati rešitve ali sklepati kompromise.
Ne glede na to, kako slab je vaš odnos v tem trenutku, ga lahko nemudoma začnete izboljševati. Vendar bo zato potrebno veliko truda, veliko stvari boste morali spremeniti, prepoznati in razumeti boste morali, kaj se dogaja v vašem odnosu. In kar je prav tako pomembno, obe strani si morata želeti lepši odnos in morata biti pripravljena nekaj narediti zato.

Če se naučite aktivno poslušati, boste zmanjšali število stresnih situacij v odnosu, pa tudi zamerljivosti bo manj. Petdeset odstotkov sporazumevanja predstavlja resnično poslušanje. Ko mož naznani: »Menim, da so vsa tista srečanja, ki se ih udeležuješ, navadno zapravljanje časa,« morda v resnici pravi :«Pogrešam te, ker velikokrat nisi ob meni.« To imam v mislih Wendi Grant, ko govori o resničnem poslušanju.