nedelja , april 21 2019
Domov / Osebna rast / Nesporazumi v partnerstvu

Nesporazumi v partnerstvu

Wendy Grant o nesporazumih

Ko se v odnosu počutimo vse bolj varno, se zmanjša število naših strahov in negotovosti; pogosto celo povsem izginejo. Kadar pa te strahove in negotovosti ves čas nosimo s seboj, utegnejo otežiti odnos. Če se nam ne uspe pravilno pogovoriti o svojih strahovih in dvomih, se lahko zapletemo v številne nesporazume.

Da bi intimni odnos lahko napredoval in se poglabljal, se morate naučiti, kako izražati samega sebe, kako poslušati druge, pa tudi kako iskati rešitve ali sklepati kompromise.
Ne glede na to, kako slab je vaš odnos v tem trenutku, ga lahko nemudoma začnete izboljševati. Vendar bo zato potrebno veliko truda, veliko stvari boste morali spremeniti, prepoznati in razumeti boste morali, kaj se dogaja v vašem odnosu. In kar je prav tako pomembno, obe strani si morata želeti lepši odnos in morata biti pripravljena nekaj narediti zato.

Če se naučite aktivno poslušati, boste zmanjšali število stresnih situacij v odnosu, pa tudi zamerljivosti bo manj. Petdeset odstotkov sporazumevanja predstavlja resnično poslušanje. Ko mož naznani: »Menim, da so vsa tista srečanja, ki se ih udeležuješ, navadno zapravljanje časa,« morda v resnici pravi :«Pogrešam te, ker velikokrat nisi ob meni.« To imam v mislih Wendi Grant, ko govori o resničnem poslušanju.

 

Poglej še

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res

Željo spremeni v zahtevo, pa bo vse res Ne prepiraj se z idiotom. Potegnil te …

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri