Pozitivne misli in negativne misli. V glavnem naše življenje deluje na mislih. Na hitro jih lahko opredelimo v pozitivne in negativne. Nevtralne misli same po sebi ne tvorijo občutkov in ne tlakujejo prevladojoča čustva življenja.

Naše misli so vrt

Predstavljajte si vrt, kjer rože lepo zacvetijo, kjer zelenjava dobro obrodi.
Za uspešnost potrebujemo dve glavni sestavini. Seme in gnoj – gnojilo.

Pa recimo, da je seme pozitivna misel, in da je “gnoj – gnojilo” negativna misel.

Tako je v našem svetu misli. Potrebujemo tako pozitivne kot negativne misli. Na podlagi gnojila zrastejo najlepše rože, čeprav gnoj sam po sebi smrdi, je neprijeten in neuporaben. Seme pa nikoli brez gnojila ne bi pognalo tako bogatih cvetov.

Negativne misli

Negativne misli so misli z neugodnim prizvokom. Največkrat se odvijajo podzavestno in se človek niti ne zaveda, koliko časa življenja preživi obdan s takšnimi mislimi.

Negativne misli v človeku povzročajo slabe občutke, strahove, skrbi. Vodijo pa tudi do težjih oblik, kot so depresivnost, kronična utrujenost.

Ko se počutite žalostno, zanemarjeno, prizadeto, oguljufano ste se prav gotovo znašli v svetu temnih negativnih mislih.

Izhod iz negativnih mislih

Dobra stvar teh misli se zgodi v trenuteku, ko se začnete zavedati, da živite v neredu svojih misli. Največkrat prav vse bolečine tvorijo, ustvarjajo naše misli.

Nekaj moči, volje in vztrajnost boste potrebovali, da boste lahko prešli k pozitivnemu razmišljanju.

V tem obdobju, ko človek preklopi na pozitivno raven, se spreminja ne samo njegov pogled na življenje, spreminjajo se občutki.

Tukaj spet lahko najdeš srečo. Postajaš srečnejši. Vedrejši. Poveča se volja po življenju.

Težko boš pozitivno razmišljal, če ne bo najprej prepoznal negativnih misli.

Nastja Klevže -Pozitivne Misli
Nastja Klevže

Hvaležnost za te misli

S časoma lahko razumete, da so prav negativne izkušnje pripomogle, da ste se vrnili nazaj v svoj svet, oz. ste postali še bolj samozavestni, bolj odločni, pogumni … itd

Vsak začetek je težak, a se izplača. Z leti, ko usmerjate svoje poglede na pozitivno plat življenja, se vse lažje znajdete v svojem svetu misli.

Ne hudujte se na negativne misli. Prepoznajte v njih, kaj vam sporočajo, nato pa jih vzamite kot odskočno desko, k boljšemu življenju. Zahvalite se za te misli, vhipu, ko jih razumete, ko dojamete, da so vam odprla nova vrata.

Bolj odpri za negativne misli

Ko postaneš sprejemljiv za vse svoje misli, se lahko lažje soočaš z vsemi svojimi težavami, ker veš, da je vse mogoče spremeniti, premagati.

Bodite dosledni. Večkrat pomislite, kaj razmišljate čez dan. Osredotočite se na bistvo svojih misli. Če vam to bistvo ni všeč, počasi zavestno misli usmerite na novo bistvo.

Še enkrat. Z negativnimi mislimini ni nič narobe, če od njih izvlečemo pozitivne spremembe. Zavestno morda ne moreš takoj spremeniti vsakega pogleda, lahko pa se zavedaš svojih misli. Svojih semen …

Redno spremljajte tudi stran POZITIVNE MISLI, kjer boste prav gotovo zase našli veliko misli za navdih. Če so vam všeč afirmacije pozitivne izjave, ste še korak bližje v svet in življenje prijetnih misli.

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 15/06/2020