Kaj pomeni imeti svoj Načrt za SREČO?

Že nekaj let zaprisegam, da si je dobro narediti svoj  jutranji načrt za srečo. Preprosto zato, da smo notranje bolje pripravljani za naloge, ki nas čakajo ta dan in za izzive, ki stojijo pred nami.
Načrt za srečo je odskočna deska, ko stopimo skozi vrata v svet. Je naboj, ki nas okrepi in nam vlije samozaupanje.

Če sklepam po kakšnem filmu, kjer je šlo za bojne operacije se spominjam, da je težko dobiti zmago, če ni bilo pripravljenega dobrega bojnega načrta. Tudi načrt za srečo je načrt, ki prinaša lastno zmago. Zmago nad zagrenjenim in neprijetnim. Vendar pa za tak korak potrebujemo notranjo odločitev, da želimo bolje in več v svojem lastnem svetu. Moje misli so moje življenje. In ko so te dodobra oblikovane, ko poženejo korenine, globoke in trdne, sem pripravljena na uspeh.

Svoj načrt za srečo

izdelajte po svojih merilih in po svojih željah. Z jutranjim vstajanjem preprosto označite na kolendarčku ta dan, za nekaj lepega in svetlega. Tako bo lažje in bolje šlo čez dan. Sama si zjutraj najraje dan označim s flumastrom, ko zaznamujem nanj nekaj pozitivnega. Tako vem, da je to. In ko prebrskam nazaj po kolendarju skozi te dneve, vedno znova ugotovim, da se je izplačalo. Na mojem načrtu sreče se je zbralo tako veliko pozitivnih in dobrih dnevov, da preprosto že delujem spontano iz njih.

Ko boste oblikovali svoj načrt, se zavedajte, da je oblikovan izključno za pozitivno srečo. In je načrt za preobrnjene iz negativnih pogledov na življenje, ki ste jih nekako gojili skozi svoje izkušnje. Zanj potrebujete le osebno volje, pa ni pomembno na kateri točki ste se ustavili. Želja po biti srečnem in zadovoljnem osebnem razvoju je tako velika in tako pomembna kot je sam prihod na svet. Vsi smo se rodili s pravico, da bomo srečni. In sploh ni pomembno, kje smo potem zašli.

Najbolj pomembna in čudežna lastnost načrta za srečo je v tem, da ko se pojavi težavni trenutek v življenju, znamo drugače odreagirati. Dogodi se, da je naša zavest tako okrepljena, da se na določene probleme sploh več ne odzivamo in nanje ne reagiramo. Pri večjih krizah pa smo zmožni gledati, kot z rešitvijo in z izhodom. Ostajamo bolj mirni in posledično bolj uspešni.

To pa je največja nagrada, ki vam jo prinaša NAČRT ZA SREČO!!!

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/06/2019