Simbol Lotos – Lotosov cvet

Lotos, ki se imenuje “Lian Hua” ,  je univerzalni simbol čistosti in razsvetljenja. Lutus je cvet, ki pomeni Srečo. Mnogi mojstri Feng Shui, zanj trdijo, da se bodo slabe stvari obrnile na bolje. Lotusov cvet prinaša veselje in mir. Je simbol srečnega potomstva.

cristal_lotosov_cvet-1 Lotos daje zaščito ribam,  in ker je riba obilje, lotos simbolizira tudi srečo, ki varuje rod, iz generacijo v generacijo. Jje simbol sreče družine in zakonske zveze.

Lotos raste v blatni vodi in se iz nje dvigne v čudovit cvet. Podobno kakor so ovire v življenj. Slabe stvari, se obrnejo v dobro. Celo v najtemnejših situacijah. Tako lotosov cvet navdihuje tiste, ki so se odaljili od sebe. So izgubili stik s seboj. So nesrečni in trpijo. Lotosov cvet na koncu zacveti elegantno. Takšno postane tudi srce, ki je čisto in iskreno.

Lotos je povezan tudi z budizmom. Budistične sutre govorijo, da lotos ima štiri vrline: vonj, čistost, mehkobo in lepoto. Legenda pravi, da je  pred rojstvom, Siddartha Gaotama Bude, njegova mati sanjalada jo je med spanjem obiskal velik bel slon, ki je v rilcu držal lotosov cvet.  Čez deset mesecev se je na majsko noč, ko je bila polna luna, iz materinega boka rodil Buda v drevesnem gaju. Dobil je ime Sidharta Gautama. Razveselili so se bogovi in ves svet. Vedeli so namreč, da to ni navaden princ.

Nekaj napotkov kako lahko uporabljate Lotosov kristal po  Feng Shui in s tem izboljšate življenje.

 

1. Kristal Lotosa postavite v vašo dnevno sobo, na področje družine.  Na pisarniške mize in poslovne prostore – za povečanje blaginje in nasplošno uspeh.

Lotus ponazarja tudi, da se boš rešil težave, v kolikor si pričel tudi o njeh razmišljat.

2. Kristal Lotosov cvet  v vaši dnevni sobi in spalnici  bo izboljšal pretok energije  chi v vašem domu. Služi tudi prepričevanju  prepirov v družini.  Pomaga nam umiriti um, in gradi dobre družinske vezi.

3. Kristal Lotosovega cveta postavite na okensko polico v svoji dnevni sobi. Ujeti žarki jutranjega sonca, se bodo razprostrili v mavrico. Močna yang energija,  očisti vaš dom in prinese srečo v družino.

Lotos - kristalni cvet -Feng shui
Feng shui – lotos