ponedeljek , marec 18 2019
Domov / Cistična fibroza 🌹 / Ko se te dotakne bolezen

Ko se te dotakne bolezen

Že v mladosti se me je dotaknilo dejstvo, da sem nekoliko drugačna od mojih vrstnikov. Življenje, ki ga zaznamuje bolezen, od nas zahteva veliko discipline, prav tako nekaj odrekanj, predvsem pa prilagajanja in sprejemanja.

Vsako stanje, ki postane resna bolezen, prav gotovo vpliva na posameznika. Strah pred neznanim je lahko zelo velik in trdovratno pušča posledice in nemoč.
Ljudje ob takšni preizkušnji, kot je težka diagnoza, najprej začutimo strah pred minljivostjo življenja. Po svoje, je lahko to v nas nekakšno razsvestljenje, saj takrat zelo močno dojamemo, kako v bistvu, je zares lepo živeti. Strahovi povzročajo nemir, žalost, obup. Nadaljnja težava je, kaj vse bomo preživljali, ko se bomo zdravili. Določeni ljudje veliko strahu začutijo že ob najmanjšem vbodu z iglo, kaj šele sedaj, ko so na poti do zdravljenja, potrebne določene preiskave, določene oblike posegov in zdravil, ki nas seveda pahnejo ponovno v strah.
Na tej točki je za vsakega posameznika zelo pomembno, da ima v bližini ljudi, ki so mu pripravljeni stati ob strani in mu biti v pomoč. Nekateri posamezniki zelo težko sprejemejo način zdravljena, kakor tudi samo diagnozo. Vsi ti ljudje si zaslužijo še več posluha. Pravijo, da v bolezni spoznaš prijatelja. In res je tako. Pa ne le prijatelja, tudi vsakega posameznika, ki ti je v življenju, kaj pomenil. Nekateri ljudje ti obrnejo hrbet, vendar spoznaš tudi nove ljudje, s katerimi lahko deliš svoje stanje. Če je kaj pomembno, se mi zdi, da na svoji poti srečam ljudi, ki so tudi sami doživeli kakšne izkušnje podobne moji in so mi lahko opora v življenju. In v smislu pomoči me izpopolnjuje dejstvo, da s svojo izkušnjo lahko pomagam tudi sama drugim.

nastja klevze

Dejstvo je, da ljudje, ki se jih dotakne bolezen, dosti bolj spoštljivo in vneto živijo SVOJE ŽIVLJENJE!

Poglej še

Postani NAROČNIK Youtub kanala POZITIVNE misli

Dragi prijatelj, spremljaj naše misli tudi na Youtub kanlau POZITIVNE MISLI, tako, da se naročiš …

Dodaj odgovor

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri