Kadar se boš počutila izgubljeno

Kadar se boš počutila izgubljeno in zmedeno, pomisli na drevesa in se spomni, kako rastejo.

Spomni se, da drevo z veliko krošnjo in majhnimi koreninami izrujejo prvi sunki vetra, v drevesu z velikimi koreninami in majhno krošnjo pa sokovi s težavo krožijo.

Korenine in krošnja morajo rasti v sorazmerju, trdno moraš tičati v stvareh in jih obenem presegati, le tako boš dajala senco in zavetje, le tako se boš, ko pride čas za to, osula s cvetjem in sadeži.

 

Ko pa se bodo pred tabo odprle številne poti in ne boš vedela, po kateri bi šla, nikar ne zberi kar na slepo. Usedi se in počakaj, Vdihni globoko in z zaupanjem, tako kot si vdihnila takrat, ko si prišla na svet; ne dopusti, da te kaj zmoti, ampak čakaj. Samo čakaj.

Bodi pri miru, čisto tiho in prisluhni srcu. In ko ti naposled spregovori, vstani in pojdi, kamor te vodi.

Suzzana Tamaro

Kadar se boš počutila izgubljeno
Zgodba za navdih

Lepe misli o življenju

Življenje ni dirka, ampak strel v tarčo: šteje ne prihranek časa, temveč sposobnost iskanja središča Susanna Tamaro

Sreča ima vedno cilj … Odvisno od zunanjih stvari. Zabava… nima predmeta. Zajame vas brez očitnega razloga, je kot sonce, njegovo peko napaja njegovo lastno srce. Susanna Tamaro

Ljubezen ne ustreza lenuhom; včasih zahteva močna, natančna dejanja.
Susanna Tamaro

Da pa bi bil močan, se moraš imeti rad, in če se želiš imeti rad, se moraš temeljito samospoznati, vedeti moraš vse o sebi, vključno s svojimi najbolj skritimi skrivnostmi, ki jih je najtežje sprejeti.

Napake so naravne, toda če gremo v grob, ne da bi jih razumeli, je življenje nesmiselno. Susanna Tamaro

V tej noči sem nenadoma spoznala, da je med telesom in duhom veliko drobnih okenc. Če so odprta, čustva prosto tečejo naprej in nazaj, če pa so delno zaprta, se skozi ne more veliko filtrirati.
Samo ljubezen jih lahko odpre naenkrat, naenkrat, kot sunek vetra.

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 25/05/2021