Prišel je čas slovesa od ljubljene osebe

icona nastja klevžeKdaj in kako odditi?

Kdaj in kako zapustiti svojo ljubljeno osebo?
Premagati odvisnost od ljubljene osebe ni enostavno.

Zahtava odločnost in veliko dela na sebi.

Najprej se moremo trdno odločiti, da je čas za ločitev. Razumevanje svojih želja, je ključ do uspeha. Predstavljajte si svoje življenje s tem človekom še nadaljnih 5 ali 10 let. Ali ste zgroženi? Torej vzemite v roke svojo edino rešitev. Če ste nagnjeni k dolgotrajnemu trpljenju in zaradi trpljenja ne morete najti lastnega vira veselja, morate prebrati ta članek. Ledana drma “Ne morem nadzorovati svojih  občutkov” se mora spremeniti v miselni vzorec “Zame bo še vse dobro”.  Podzavestni strah samote ni enostaven, vendar pa tudi ni tako škodljiv, kot se nam zdi na prvi pogled.

Odločitev je bila sprejeta. Oprimimo se reka “Daleč od oči”. Kar pomeni, da ne bi smeli videti, slišati in “Bog ne daj”, prijemati stvari, ki nas delajo odvisne. Prekinimo vse vrste komunikacije: mobilni telefon, telefon doma, sms, e-mail… Takšni ukrepi so nujno potrebni. V nasprotnem primeru boste podlegli situaciji. Ne pojdite v polemiko s prijatelji, ki bi vas odvračali od vaših prepričanj. Ne zahajate na kraj, kjer bi se lahko videvali s to osebo.  Odločite se, kaj storiti s predmeti, ki vas spominjajo na preteklost. Če roka sama ni izbrala dovolj moči, da je nakit, spomine, slike, medvede, parfume… pometala v smeti, se probajte zavestno prepričati in jih nekomu podariti. Lažje vam bo brez njih.

Slovo od ljubljene osebe je pravgotovo zelo težko. Ne glede na to ali ste vi zapustili nekoga ali je partner zapustil vas. Depresija ob izgubi partnerja je naravna in je potrebna za preživetje. To je delo naše duše, da bolečina ni rastegnjena in ne traje več let in mesecev. Izberite čas za žalovanje in nove iskušnje. O bolečini prav tako odkrito spregovorite. Če se vam to zdi težko, vzamite list papirja in zapisujte, zapisujte svoja čustva, jezo, žalost… S časoma boste pisali manj, ker bo vaša bolečina iz dneva v dan manjša.

Sprejmite svoje odločitve in se nikar ne vdajajte v alkohol, droge, prenajedanje, stradanje… Kmalu boste začeli sprejemati nove odločitve in nov pogled na ljubezen in svoje življenje. Poišite nekoga, ki bo vas poslušal. Morda psihologa, nikoli pa bivšega ljubimca ali bodočega kandidata.

Premaknite se s kavča, če ste zaradi bolečine v njem obsedili. Pojdite v telovadnico, naravo… Poiščite svoj novi hobi. Morate premagati težko obdobje s koristnim. Nenadoma boste sami sebe bolje razumeli. Opuščat boste začeli svoja stara boleča prepričanja. In končno zadihali s polnimi pljuči.

Življenje teče dalje!!!

Konec Partnerske veze