Kadar hodim po svežini jutranjih ros in slišim milino nežnega petja ptic, se mi telo napolni z radostjo in mirom, ki je vse le ena sama ljubezen.

In tedaj točno vem – Življenje, res si lepo.

Življenje, ko čutiš dih

Na neki svoji poti se moraš ustaviti in se umiriti. Občutiti svojo notranjo moč in čutiti dih – DIH tega trenutka, ki je veličina  tega kar edino imamo.

Zunanje okolje prav tako vpliva, na naše dobro počutje in nam vliva moč in pogum. Ko odprete oči, ko vidite to lepoto sveta

… ko poslušate in  slišite vse kar zveni in lepo poje  …

in ko začutite na svoji koži pršič vetra ali toplega sonca ..  takrat imate življenje. Imate živo moč in vse, kar lahko imate. Dobro počutje se lahko prikrade samo, kadar v nas nek zunanji impulz sproži prijetnost in lagodje.

Živeti polno življenje

Živeti polno to življenje, pomeni biti v ravnovesju z notranjim in zunanjim svetom. Čutiti hladno in prav tako toplo. Gibanje skozi pravljične gozdove, hoja v hribe, bližje k soncu, čutiti velik ocean na svoji koži, poslušanje šumenje potoka ali gledanje v prečudovite travne vrtove, to je to, kar nam edino ponuja le naše življenje. Če ga znamo dojeti seveda.

Včasih so le jutranji sprehodi ali pa večerni dovolj, da nam napolnijo svežo energijo in do dobra spremenijo naše potlačene občutke, v bolj zdrave in bolj odprte. Tudi sproščanje ob drevesu, je pravi blagoslov za utrujeno ali izčrpano telo. Toliko lepote prejemamo iz nareve, tako dragocene vire zakladov imamo, ki nam vlivajo moč in dajo veselje preprostih trenutkov.

Poslušaj, kako dihaš

Vzporedno z lepoto naše narave vsopada tudi globoko dihanje. Počasi  in z globokim izdihom. Telo se še bolj čisti in polni z novimi čistimi občutki, le zaupajte vanj. Dihalne vaje so pravo poživetje za vse, ki se naučite z njimi živeti.

Vsaki letni čas, po svoje kliče človeka v naravo. Vsak letni čas po svoje ponuja dobro počutje in kraljevstvo zadovoljstva je neopisno. Lepota, ki jo lahko vsrkamo vase, če le odpremo svoje drobne oči in naše srce, kot središče svojega sveta.

Imejte radi naravo. Lahkotno in nežno takšno kot je. Uživajte, kajti le mi zemljani imamo takšen blagoslov. In prav nikjer drugje se ne moremo napolniti s toliko lepe, prečiščene naravne lepote kot nam jo ponuja prav narava.

Nastja Klevže

Kadar hodim po svežini jutranjih ros in slišim milino nežnega petja ptic, se mi telo napolni z radostjo in mirom, ki je vse le ena sama ljubezen. Življenje, res si lepo.

Kadar hodim po svežini jutranjih ros in slišim milino nežnega petja ptic, se mi telo napolni z radostjo in mirom, ki je vse le ena sama ljubezen. Življenje, res si lepo.

Zadnja posodobitev 01/02/2024