Čudež življenja sem doživela v trenutku, ko sem občutila strah, da bo slednje minilo. Zato živite.
Živite preproste trenutke, za katere ste še danes menili, da so dolgočasni ali jih sploh niste opazili…

Čudeži življenja

Največje čudeže življenja spoznamo v trenutku, ko se bojimo, da bomo nekaj izgubili. Moja izkušnja je bila velik strah, ko se je zdravje obrnilo v tisto smer, ko je nastal kritični trenutek in sama nisem vedela kaj se dogaja. Kje bo se končalo. Kaj bo z menoj. Ko z ničemer nisem mogla vplivati na spremembo in težavo, ki je nastopila nenapovedano, zagotovo pa v času, ko bi jo najmanj želela. Vse je bilo odvisno od sile nad menoj. Od neke večje sreče ali pa samo od moje močne notranje življenjske energije.

Ko sem odhajala od doma, je bila moja želja samo eno. Vrniti se. Vrniti se in dalje negovati in živeti življenje. Pobožati te stvari, ki so moj dom. Videti jih z odprtimi očmi, čutiti jih z vsemi čutili. Moje ljubke živali, samo še enkrat jih ljubkovati in jim povedati kako drage so mi.

Soočala sem se s strahom, da se zame življenje končuje in takrat  sem se najbolj zavedala, kaj življenje je. Ne rečem, da prej nisem živela in imela rada svojih dni. Vendar navkljub vsemu, sem šele takrat spoznala najglobje vrednoto, kot je, jutranje odpiranje oči, ko vstaneš. In prvi jutranji vdih, ki napolni moja pljuča. Ko počneš tiste vsako dnevne rutine, ki nam včasih ne pomenijo nič. Ko hitiš v službo, slabe volje, brez energije. Ko si nase jezen bolj, koz na ves svet.

[the_ad_placement id=”adsense-in-feed”]

Danes vem, kako srečna sem, da sem tukaj, da občudujem naravo, svoj dom, svoje ljubljene. Da živim in opazujem. Da sanjam, pišem, ustvarjam. Vsaka malenkost me navdihuje. Rutine so izginile, prisotna sem vsak hip, na polno, v svojem življenju.

Biti eden od srečnih, ki zjutraj vstanemo in vemo, da je samo življenje to, kar imamo, je čudežno darilo. Ne stokajte, ne izgubljajte se v velikih čudežih, sezite po majhnih plodovih življenja. Po nežnih dotikih, čudovitih pogledih in čudežnih besedah. Napolnite svoj krog življenja z optimizmom. Polnite sebe in se predajajte. Življenje je lepo. Res lepo.

(nekaj besed iz moje resnične zgodbe in težave s katero se srečujem)

Nastja Klevže

Skupine:

Nastja Klevže,

Zadnja posodobitev 01/02/2024