Zgodba o starki, ki je priačkovala Boga.

Zgodba – Živela je starejša gospa, ki je cele dneve preživela v zbrani molitvi. Nekega dne je slišala Božji glas, ki ji je rekel: “Danes te bom prišel obiskat”. Silno se je razveselila in bila ponosna na to obljubo. Očistila in zloščila je stanovanje, napekla pecivo in se svečano oblekla. Usedla se je v fotelj in pričakovala Boga.

Nenadoma je nekdo potrkal

Nenadoma je nekdo potrkal na vrata. Tekla je odpret; bila je samo njena soseda, ki jo je prišla prosit ščepec soli. Gospa ji je odvrnila: “Za božjo voljo, hitro pojdi, nimam časa za takšne neumnosti. Pričakujem Boga. Pojdi!” Nato je pred začudenim obrazom sosede naglo zaloputnila vrata.

Minilo je nekaj časa, ko je zopet potrkalo. Gospa se je pogledala v ogledalo, popravila gube na obleki in hitela odpirat. A pred vrati je bil razcapan fantič, ki je za drobiž prodajal gumbe in papirnate robčke. Gospa se je razvnela: “Pričakujem Boga in nimam časa. Pridi drugič,” in zaprla vrata.

Zopet je potrkalo na vrata. Odprla je, ko je pred vrati stal prosjak: “Košček kruha, milostljiva gospa, lahko je tudi trd … in pustite, da si nekoliko odpočijem tu, na vaših stopnicah,” je dejal. “To pa ne! Pusti me na miru. Pričakujem Boga. Zgini s stopnic!” je zavreščala nad njim. Revež je šepajoč odšel, gospa pa je šla v udoben fotelj čakat Boga.

Dan se je počasi nagibal v večer, a Boga od nikoder. Gospa je bila razočarana. Odpravila se je spat, dovolj je imela čakanja. V sanjah pa je videla Boga, ki ji je povedal: “Danes sem te trikrat prišel obiskat, in trikrat me nisi sprejela”.

Več lepih misli in zgodb spremljajte na teh straneh. In na strani Pozitivne MISLI, kjer so vsak dan za vas pripravljenje nove misli.

zgodba

zgodba

Spremljaj tudi:

Skupine:

Zgodbe za dušo,

Zadnja posodobitev 10/07/2019