Lepe besede vedno najdejo pot do srca. Zapisujte si pozitivne afirmacije in verjamete vanje. Naj gre za ljubezen, za zdravje, za finance. Imejte vedno nekaj zapisanih misli, ki jih boste uporabljali, ko boste morali spremeniti svoje vzorce.

Ko zapišemo pozitivno misel in jo večkrat preberemo, se kakor virus usidra v nas. In to je dobro. Začnemo verjeti vanjo in postane naša lastnina. Vsaka pozitivna sprememba, ki jo zmoremo osvojiti, nam pomaga, da lahko spremenimo svoje že osvojene misli. Pogosto razmišljamo negativno. Mnogokrat se tega sploh ne zavedamo, ker zavestno ne kontroliramo svojih misli.

RAD/A SE IMAM
To je afirmacija, s katero se pogosto začnemo ljudje spreminjati. Ko smo več let bili osredotočeni na zunanje dejavnike in na vse, kar nas je težilo, smo pogosto pozabljali nase. Včasih ljudje te afirmacije ne razumejo dobro. Najtežje je imeti rad sebe, dokler tega trenutka ne doživimo. Ljudje, ki končajo partnersko razmerje, pogosto čutijo osamljenost, in še huje, v tistem trenutku prezirajo sebe. Zgodi se, da sami sebe ne marajo. O sebi razmišljajo negativno. Praznina za partnerjem je tako velika, da je življenje s seboj zelo težko. V tem obdobju zelo priporočam branje te afirmacije. S časoma jo boste dojeli in začeli prestopati mejo, ko ste prezirali sebe.

ZDRAV/A SEM!
Ta afirmacija nas pomirja. Ljudje se zelo bojimo raznih bolezni. Ob sprejemanju diagnoze občutimo velik strah. Grozo. Srh.
Po drugi strani pa ravno ljudje pogosto, sami sebi povzročajo trpljenje, do te mere, da na koncu zbolijo.
Ker se sama soočam s težko boleznijo, vas lahko zelo pomirim. Ena najbolj blizu afirmacij je ravno ta:”Zdrava sem!”
Diagnoza – dejanska bolezen in naše misli sta dve popolnoma drugačni dimenziji. Diagnozo moramo sprejeti, kadar gre za resno bolezen. Zato, da se držimo terapije in smo skozi pot disciplinirani pri izvajanju samega zdravljenja. Vendar pa je pomembno, da v tem primeru naše misli ostanejo zdrave. Mi nismo bolezen. Bolezen je stanje, ki se odvija v telesu, in mi dobro skrbimo v tem obdobju zase.

Na vsakem področju si zapišimo svojo afirmacijo.
– IMAM DOVOLJ DENARJA
– SEM SAMOZAVESTEN/A
– ZADOVOLJEN/NA SEM
– LJUBLJEN/A SEM

 

Skupine:

Afirmacije, Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/02/2024