Zgodilo se je pred davnimi časi, v prvih dneh, ko so bila še vsa zemeljska bitja v obliki zarodkov. Bog je nekega popoldneva sklical vse male zarodke in jim rekel: “Vsakemu od vas bom dal tri stvari, ki si jih najbolj želite. Prihajajte k meni eden po eden in prosite za katero koli tri stvari, ki bi jih radi, in dal vam jih bom.”

Približal se mu je prvi majceni zarodek in rekel:”Bog, rad bi imel roke in noge v obliki lopat, tako da bi si lahko izkopal varen dom pod zemljo, in rad bi imel ostre prednje zobe, da bi lahko žvečil travo.”
In Bog je rekel:”Dobro, pojdi in bodi svizec.”

Približal se mu je naslednji majceni zarodek in rekel:”Bog, rad imam vodo, zato, bi rad imel gibljivo telo, tako, da bi lahko plaval v njej. Rad bi tudi dihal pod vodo s škrgami in rad bi ustroj, ki bi me pod vodo ohranjal toplaga ne glede na temperaturo vode.”
In Bog je rekel:”Dobro, pojdi in bodi riba.”

Bog je tako obdelal vse zarodke, dokler ni ostal samo še eden, ki je bil posebno sramežljiv – morebiti prav iz tistih bibličnih razlogov, ki so tako nenavadni. Tako plašen je bil, da je Bog moral stopiti k njemu in vprašati:” V redu, poslednji zarodek mali, katere tri stvari bi rad?” Odgovoril mu je:” No, ne bi bil rad videti domišljav ali kaj podobnega. Ni, da ne bi bil…. hm … hvaležen, ker obstajam. Ampak, ampak spraševal sem se, če bi mogoče… če Ti ne bi imel nič proti… lahko bi ostal točno tak, kakršen sem – Zarodek. Mogoče bi Te lahko kdaj pozneje, ko bom vedel, katere tri stvari bi resnično rad, vprašal zanje… Ali mogoče… če bi Ti rad, da nekaj postanem, mi lahko daš tiste tri stvari, za katere misliš, da jih potrebujem.”
Bog se je nasmehnil in rekel:”Ah, ti si človek. In ker si se odločil, da boš ostal v obliki zarodka, ti bom dal oblast nad vsemi drugimi bitji.zarodek

Skupine:

Zgodbe za dušo,

Zadnja posodobitev 26/07/2019