Porabimo manj denarja in kupujmo bolj kvalitetno!

Kaj se dogaja? Imate preveč vsega? Oblačila, vseh vrst stvari in spet stvari?… Možno je, da lepo in udobno živimo s precej manj stvari, kot jih trenutno posedujemo. Ljudje smo danes izpostavljeni bolezni, ki se imenuje – Bolezen Preobilnosti.

Sem se ne uvršča samo hrana, tamveč tudi naš način življenja. Trgovine niso v ta namen, da odgovarjajo na naše želje in potem dodatno ustvarjajo nove in nove želje. Kot razultat dobre ponudbe se utopimo v izbiro stvari. Ni slabo, da je ponudba v trgovinah pestra, še manj pa je prijetno, da v svoje življenje množimo stvari, ki jih sploh ne bomo potrebovali in uporabljali. Tako pada kvaliteta našega bivanja.

Nasvet: Hranite manj, a veliko bolj smiselno. Nekaj potreb je prav gotovo resničnih. Vendar se te naj ne spremenijo v nepotrebne in dodatne nakupe.
Dobite obisk, enako udobno, lahko sedejo na staro zofo in jim ponudite naraven sok pomaranč, ki ne bo stisjen v najdražjih modelih novih sokovnikov. Gostje bodo občudovali vašo eleganco, nikakor ne vaša oblačila in drage aparate.

Zavedati se moramo, da je materialistični pristop k miru, ravno izguba svobode. Poglobljen odgovor na naša pričakovanje, nam lahko ponudi le privid o nesmiselnih nakupih stvari. Navadite se, v vsakdanjem življenju, kupovati zavestno in se razumno vprašati: “Ali že imam podobno?” Odvrzite nekaj starih in nepotrebnih oblačil, in uporabljajte bolj preprost in večen slog. Začnite uživati življenje in ne kupujte ponaredkov.

Če vam je všeč katera slika, pojdite v muzej. Oglejte si orginal in nikakor ne kopičite slabih reprodukcij.
Bolje je biti kakor imeti. Ne dovolite, da imajo predmeti nad vami kakršnokoli last.

Skupine:

Razno, Za navdih,

Zadnja posodobitev 13/07/2019