torek , marec 19 2019
Domov / Kolumne ✍ / Zakaj so nastale Pozitivne MISLI

Zakaj so nastale Pozitivne MISLI

Zakaj so nastale Pozitivčice in POZITIVNE MISLI

Ko se je začelo moje nevzdržno življenjsko potovanje, polno kriz in bolečin, večletnega obdobje težkega življenja z napornim kašljem, neprespanimi nočmi in brez pomoči zdravstva, sem seveda pristala na najnižji točki svojega življenja. Bila sem izčrpana, utrujena, brezvoljna … Še veliko vsega bi lahko dodala na ta seznam.

A zaključek je tak …

Kljub temu sem želela živeti polno življenje. Nisem se želela predati in biti zadovoljna s praznino teh težki dni. Moje telo je bilo izčrpano, posledično tudi jaz. A že, ko sem bila na točki, da se predam, se je v meni rojevalo na tisoče lepih besed. Misli. Sanj, ki takrat niso bile uresničljive. Ko me je bolečina vlekla v globino, me je zavedanje, da je za nekaj le vredno živeti, vedno postavilo na noge. Um.

Um je bil nepremagljiv. Ni bil utrujen, ni bil izčrpan kot telo, temveč je venomer želel nekaj početi in skozenj so se prepletale same lepe stvari. Težko je bilo včasih uskladiti ta dva glasna igralca – telo in um. Eden je bil neprestano izčrpan, drugi pa je neprestano želel ustvarjati. Želel je Biti in Živeti.

Naposled je tudi zame posijalo “sonce”, če temu lahko tako rečem. Po vseh letih napačnega zdravljenja sem dobila diagnozo. PRAVO diagnozo. Karkoli bi mi rekel zdravnik v tistem hipu, je bilo boljše slišati, kot ponovno “NIČ VAM NI!” …

Moje oči so v tistem hipu zagledale neko pot. Bolj sončno. Čeprav nikjer ni pisalo, da bo lažje, da bo bolezen premagljiva, je iz mene, kar vrela življenjska energija. Zdaj gre pa zares sem si rekla takrat. Ni časa za čakanje.

V mislih se mi je odvrtela najlepša misel … Vso pot iz bolnice do doma sem čakala, da jo zapišem. Imenuje se moja prva POZITIVČICA. Vsak naslednji dan so, kar vrele iz mene. Te misli, ta želja po sporočilih.

Moja bolniška se je vlekla leta in leta … Ker sem večino časa preživela doma, bolna, sem morala s sebe vleči še močnejšo voljo. Najlažje je bilo pisati. Pisati zase … za svojo dušo. Nastajal je blog. Ni imel velikega namena. Samo, da blaži moje stiske in mi daje kanček veselja v tem utrujenem svetu.

S časoma je postal moj kraj ustvarjanja. Ob pisanju sem se učila oblikovanja. To sem zmogla v svojem svetu sanj. In še tako hude stiske so me vedno vlekle, da sem tipkala, oblikovala … Z vsakim takim korakom se mi je zdelo, da je lažje. Moj svet je dobival obliko, moje življenje pa znova smisel. Ob blogu pa so nastale še POZITIVNE MISLI.

Tudi zame. A čas je pokazal, da so očitno namenjene še mnogim drugim. Ni bil to moj “projekt”, ni bil posel ali zaslužek, a je mojemu življenju podaril toliko lepega in mogočnega. S ponosom ustvarjam stran Pozitivne Misli. Ponosna sem na vse sledilce. A najbolj od vsega me radostijo trenutki ko prejmem sporočilo, da je tale stran ali misel pomagala še komu drugemu.

Pred dnevi me je čakalo tole sporočilo, ki ga prilagam spodaj. Zaradi njega je bil čas, da vam povem svojo zgodbo. Da vam pove, da na koncu te strani stoji srce, ki živi za vse te dneve, da z vami deli moč in ljubezen.

Velikokrat v zadnjih letih sem slišala besedo “hvala, Nastja.” Velikokrat sem komu, ki je bil v stiski odgovorila na vprašanje. Mnogo ljudi sem tudi objela. Za konec naj napišem, da sem stran poimenovala Pozitivne Misli z razlogom. Na najtežjih točkah svojega življenja nisem obupala. Vedno sem verjela, da mora priti, kaj lepšega. SREČNO!

 

 

Poglej še

Postani NAROČNIK Youtub kanala POZITIVNE misli

Dragi prijatelj, spremljaj naše misli tudi na Youtub kanlau POZITIVNE MISLI, tako, da se naročiš …

Ta stran za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več ...

Nekateri deli te spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se s spletne strani naloži na uporabnikov računalnik. Na vašem računalniku ne povzroča nobene škode in ne vsebuje nobenih virusov. Piškotki z naše spletne strani ne zbirajo nobenih osebnih informacij. Informacije, ki jih vsebujejo ti piškotki, omogočajo lažjo uporabo naših spletnih strani in izboljšajo uporabniško izkušnjo. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bi se piškotki na vašem računalniku shranjevali, lahko to možnost v nastavitvah brskalnika izključite. Shranjene piškotke lahko pod nastavitvami brskalnika kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne boste sprejeli, pa to lahko privede do omejitve obsega naše ponudbe.

Zapri