Na poti do uspeha in bolj zadovoljnega življenja, je zelo pomembno Vizualiziranje.

Vizualiziranje je preprosta tehnika, ki nas bo ob enem zelo zabavala. Predvsem pa navdihovala. V nas je skritih veliko nerazvitih potencialov, na katere še sploh nismo pomislili. Za nekatere sploh nebi upali trditi, da jih zmoremo.

Vizualiziranju namenimo čas, ko želimo nekaj doseči v svojem življenju. Predvsem spremembe v odnosih, na delovnem mestu ali v izobilju. Preprosto si predstavljamo stvari kakršne si želimo, da bi bile. Bolj živo kot čutimo, da se nam nekaj približuje, ko si to predstavljamo, bližje smo poti uresničitve.

Če si zamislimo počitnice, si predstavljajmo točno takšne kot si želimo. Bolj bomo občutili občutke, hitreje in bolj točno se nam bodo te želje uresničile. Pomembno je, da vizualizacijo izvajamo redno in da ob tem zelo uživamo. Torej se preprosto vanju vživimo. Osredotočiti si moramo, da stvari, ki jih želimo doseči. Vizualiziramo v tišini ali pa ob glasbi, ki pomirja.

Če je pred vami še neuresničena kariera, si je potrebno najprej zamisliti, kaj pričakujete od nje. Kaj je cilj, da vas bo navdihovala in vas bo izpopolnjevala. Predstavljajte si, kako veseli, se lotite in pristopite k novim ciljem. Kako izdelujete nek izdelek, kako rišete, kako se vozite s službenim avtom. Predstavljajte si točno to, kar želite delati.Nikakor naj ne bo edina vizualizirana stvar samo denar, ki ga boste morda ob tem zaslužili. Pomembno je, da začutite radost dela, ki ga opravljate. Čutiti morate kako zadovoljni postajate, srečni in polni optimizma. Ko boste vizualizacijo začutili, da je del vas, se vam bodo odprla mnoga vrata.

Vizualizirajte izboljšanje vaših odnosov. In sicer tistih kateri vas trenutno ne osrečujejo. Omilite kratke stike in si predstavljajte spravo in kako na nekoga več niste jezni. Vaš odnos s to osebo se bo v kratkem spremenil. Lahko boste morda tudi odšli svojo pot ali pa ne boste več toliko časa posvečali konfliktnim odnosom. Tudi v narešenih primerih z vašimi otroci lahko vizualizacija čudovito deluje.

Ko enkrat vadite vizualizacijo in začutite njen vpliv na bolje, vam bo tako postala všečna, da jo boste uporabljali vse pogosteje ali redno. Vizualizacija nas navdihuje. Bolj ko nekaj vidimo, bližje temu smo.

Nepravilna tehnika ne bo izpopolnila naših želja. Samo osredotočenje na denar recimo, vam ne bo prineslo ne rezultatov , kakor tudi ne zadovoljstva. Cilj vizualiziranja je doseči, kar si želimo.

Nastja Klevže

Zadnja posodobitev 01/02/2024