Osebnost…. to ste vi..  Tisto kar živite, tisto kar počnete, tisto kar razmišljate in tisto kar izžarevate….

Vsak človek je zelo pomemben in če se  tega zaveda ima veliko potencialov, da dela na svojem osebnem razvoju, da se razvija kot osebnost. Če pogledate globoko vase in se zavedno vprašate kakšna  oseba ste, boste izvedeli veliko vsega o sebi. Osebnost je značaj, ki ste ga hkrati razvili, pridobili ali so nekateri deli zapisani v genskih osnovah….

Osebnost vas kaže v svet. Osebnost vas notranje zadovoljuje ali vas ne izpopolnjuje. Odvisno od tega, kar izražate. Če si vzamete nekaj časa, lahko naredite svojo lastno inventuro. Pri sebi lahko spoznate, kako se kažete v okolje kjer živite. Spoznate lahko katera pozitivna čustva vas odlikujejo. Dojamete lahko kako se odzivate na določene stvari, ki vam nastavljajo negativne pasti. Določena izražanje lahko spremenite, nekatera, ki vam ne koristijo pa tudi opustite.

Vsekakor je pomembno, da gradite na svoji osebnosti, ki naj izžareva moč in voljo. Imejte radi kar počnete, kajti to bo dodalo vaši naravi prelepo osebnostno noto. Človek, ki se krepi je vsekakor izpopolnjen in je srečen. Vaša osebnost se izžareva preko vseh delov telesa in vašega značaja. Osebnost, ki ni naporna je zelo priljubljena. Priljubljenost, kakor druga pozitivna čustva, črpa vso moč iz vseh celic telesa.

Ko se poglobite vase in analizirate vaš značaj, bodite dovolj kritični ampak ne prekritični. Delajte na tistih točkah, ki vam kratijo uspeh. Spremenite tiste šibke točke, ki vam delajo pregrade na poti do svojih ciljev.

Ko boste bolj podrobno spoznali, kakšna je vaša lastna osebnost, boste še bolj izžarevali vaše kvalitetne lastnosti. Samo kvalitetne lastnosti pripomorojejo k osebni rasti. Osebna rast pa vzajemno krepi značaj. Ko postanete dovolj močni in samozavestni, se ljudje dobro počutijo ob vas.

Ko se predstavljate, vas ljudje sprejemajo. Največkrat se ljudje s podobnimi izražanji med seboj lepo ujamejo. Spet nasprotnost med značaji povzroča napetost in nerazumevanje. Določeni ljudje nam pripomorejo, da lahko še bolj pokažemo in izrazimo sebe kot osebo.

Sčasoma boste sami zaznali svoj pomen v življenju in krogu vašega ustvarjanja. Tako boste lahko bolj izražali in povdarjali svojo osebnost. Rastli boste, ustvarjali in krepili svojo samozavest.

Ne pozabite, POMEMBI STE, zato se izražajte kot oseba v svet.

Nastja Klevže

Skupine:

Kolumne,

Zadnja posodobitev 01/06/2019