Vse, o čemer smo sanjali, kar smo želeli in upali, da bi se nam zgodilo, se dogaja sedaj.  Najprej se porodi želja po spremembi. Potem sanjarimo in hrepenimo, da bi stvari postale takšne, kakršne si želimo in v sebi predstavljamo. Te misli, ki se nekega dne porodijo v naših glavah so takorekoč posledica delovanja nezavednega.

V trenutku se nam porodi zamisel, ideja. Izpolnitev naših hrepenenj in želja pa zahteva svoj čas. Ko enkrat začnemo slediti svojemu notranjemu videnju s svojim srcem in razumom, sprožimo proces, ki lahko zastavljeno idejo uresniči. Sledijo mu še le občutki upanja in močna pričakovanja.

Vsa hrepenenja , vse spremembe, ki bodo tekle skozi proces, se dejansko v naših dušah odvije že sedaj. Sama želja je tista, ki že poraja rezultate. Mi pa ji moramo le slediti. Ob  tem seveda potrebujemo še močno motivacijo, ki bo pripomogla doseči zastavljen cilj. Torej skozi svoje zorenje in življenje se moramo zavedati, da vse kar imamo je le ta trenutrk tukaj in zdaj. Zdaj sem. Zdaj čutim, zdaj se odločam… In tako korak po koraku sledimo uresničevanju lastnih projektov.

Zavedanje tega trenuka je živo in edino pripomore k razvijanju naših aktivnosti, mišlenja, čutenja in deležja.  Povsem odveč je skrbeti kako bo enkrat, ali se obremenjevati s tem kar je že za nami. Ta trenutek vzemimo v svoje dlani in se ga zavedajmo. Zdaj občutimo svoje telo. Zdaj preprečimo vsiljivim mislim, da bi klubovale našemu napredku. Tako malo volje je potrebno za boljše počutje, ki nas šele čaka.

Ob zavedanju zdajšnega trenutka so zelo pomembne pozitivne afirmacije zavedanja,

Zdaj sem.

  • Ta trenutek sem, kar je bilo pred minuto je zgubilo svoj življenski dih; ali je to bila bolečina ali pa vesel dogodek.
  • Kaj bo čez dan dva, mesec leto, so le iluzija. Nima smisla se poglablja in doživljat dogodke, ki jih še ni bilo in jih najvrjetneje ne bo.
  • Zdaj se lahko dotaknem svojih rok, las, lica… česarkoli.  Sedaj čutim. Sedaj sem.

To je privilegij in treba se ga je zavedati.

Ta trenutek je pomemben

Skupine:

Za navdih,

Zadnja posodobitev 23/07/2019